Prințul Charles, în Centrul Vechi al Bucureștiului VIDEO

E.b. | 31.03.2017

Prințul Charles a făcut vineri o scurtă vizită în Centrul Vechi al Bucureștiului, printre obiectivele admirate de Alteța Sa Regală numărându-se Hanul lui Manuc, unul dintre cele mai vechi din Europa, și Biserica Stavropoleos.

Pe aceeași temă

 

 

Traseul Alteței Sale Regale a început la Hanul lui Manuc, unde a stat preț de câteva minute, conform Agerpres.


De altfel, Prințul Charles a dorit să afle, de la ghidul său istoricul de arhitectură Valentin Mandache, detalii despre modul în care a fost conservat, de-a lungul timpului, obiectivul turistic.

 

În trecere, Prințul Charles a admirat Palatul Voievodal Curtea Veche și bustul lui Vlad Țepeș.


După ce a plecat de la Hanul lui Manuc, Prințul Charles a mers pe Strada Franceză, apoi pe Strada Poștei. În drumul său a cerut detalii în special despre monumentele arhitecturale aflate în stare de degradare și a discutat cu inițiatori ai proiectului ''Ambulanța pentru Monumente''.


La Biserica Stavropoleos, moștenitorul Coroanei Britanice a fost întâmpinat de părintele Iustin Marchiș.


"Bine ați revenit, după 20 de ani. Ne-am schimbat puțin la față. Eram în restaurare, acum suntem în conservare și suntem mai vii, e mai multă viață", a spus părintele Marchiș.

 

 

 

În Biserica Stavropoleos, Alteța Sa Regală a asistat la un scurt moment de muzică religioasă, a vizitat o expoziție de fotografie organizată de Fundația ''Pro Patrimonio'' și a primit o carte despre Oltenia din partea părintelui Iustin Marchiș. De asemenea, Prințul de Wales a admirat colecția de artă veche a lăcașului de cult.


"O să vă îndrăgostiți brusc de Oltenia", i-a spus părintele Marchiș Prințului Charles în timp ce-i oferea cartea.


La finalul vizitei, Prințul a semnat în cartea de onoare a Bisericii Stavropoleos.


"Noi încercăm să prezentăm care e situația și încercările pe care le facem în Oltenia și în Moldova", a declarat reprezentantul Pro Patrimonio, Șerban Sturdza, referindu-se la expoziția de fotografie.


Timpul petrecut de Alteța Sa Regală în Centrul Vechi al Capitalei nu a trecut neobservat de bucureșteni. Unii l-au așteptat curioși în fața Bisericii Stavropoleos, alții au imortalizat momentul de la ferestre locuințelor.


Plimbarea în Centrul Vechi al Bucureștiului a fost cuprinsă în programul ultimei zile al vizitei oficiale pe care Alteța Sa Regală o face în România. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22