Alianţa naţionalistă îl asigură pe Dragnea că Ponta n-are legătură cu acest proiect politic

E.b. | 02.04.2017

Trei dintre partide autointitulate a fi naţionaliste: Partidul România Unită (PRU), Partidul România Mare (PRM) şi Partidul Noua Dreaptă (PND) au anunţat, dumincă, formarea unei alianţe politice intitulată BINE - Blocul Identităţii Naţionale în Europa.

Pe aceeași temă

 

 

Încă din start, Bogdan Diaconu, președintele fondator al Partidului România Unită (PRU), spus că l-a asigurat pe  Liviu Dragnea, liderul PSD, că nu există "niciun fel de colaborare" între PRU și Victor Ponta sau Daniel Constantin.

 

"Cu Liviu Dragnea am discutat fiind în trecere pe la Parlament. Am avut o întâlnire și, într-adevăr, am discutat și l-am asigurat că nu există niciun fel de colaborare între PRU și Bogdan Diaconu și Victor Ponta sau Daniel Constantin", a declarat Bogdan Diaconu, duminică, într-o conferință de presă, conform Agerpres.

 

Diaconu a anunțat semnarea protocolului de constituire a alianței politice Blocul Identității Naționale în Europa (BINE), care include Partidul România Unită, Partidul România Mare și Partidul Noua Dreaptă.

 

Întrebat cum se va împăca această alianță cu o eventuală colaborare în viitor cu Victor Ponta, Bogdan Diaconu a precizat că el are o colaborare cu Adrian Popescu și cu Tudor Ionescu, liderii PRM și PND.

 

"Partidul România Unită are o colaborare cu PRM și cu Noua Dreaptă. Aceasta este formula politică cu care ne vom prezenta în alegerile ce vor urma și în fața românilor. Nu există niciun fel de proiect comun între PRU sau Bogdan Diaconu și fostul prim-ministru al României Victor Ponta. Și nu vom mai permite nimănui să folosească naționalismul românesc pentru a-și duce bătăliile de putere din PSD sau din altă parte", susţine Diaconu.


 

Bogdan Diaconu a precizat că alianţa va fi condusă de trei co-preşedinţi: este vorba despre el (PRU), Adrian Popescu (PRM) şi Tudor Ionescu (PND).

 

 

 

***********************

 

 

 

Victor Ponta, candidat PSD la parlamentarele din 11 decembrie 2016, a fost prezentat de PRU, înainte de alegeri, dar şi în timpul campaniei electorale, drept candidatul partidului pentru funcţia de prim-ministru. Fotografia lui Ponta a apărut pe materiale electorale ale PRU - corturi, bannere ş.a.m.d. 

 

PSD nu a reacţionat faţă de strategia electorală a PRU, care folosea imaginea lui Ponta, candidat pe lista social-democraţilor la Cameră.

 

Nici Ponta nu a denunţat strategia PRU

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22