Adio, Basescu!

Actualitatea politica de la noi e dominata - asa cum ne-am obisnuit in ultimii ani - de hotarari ale Justitiei. Zilele trecute, au primit condamnari un tortionar comunist si o fosta ministra in guvernele din 2008-2012.

Cristian Preda 03.04.2017

De același autor

 

Ion Ficior are pe constiinta 103 detinuti politici, in timp ce Elenei Udrea i se imputa sute de mii de euro. Primul va sta 20 de ani in inchisoare, a doua a primit o pedeapsa de sase ani, dar a facut apel, fiindca sentinta nu e definitiva.

 

Despre decizia referitoare la fostul director de penitenciar, nu s-a comentat mai nimic. In schimb, toata lumea a avut ceva de spus despre condamnarea pentru luare de mita si abuz de putere a ministrei Turismului.

 

De ce se vorbeste mai mult despre coruptie decat despre comunism? De ce functioneaza - doar intr-un caz, nu in ambele - victimizarea? E despartirea de un ministru condamnat mai grea decat divortul de regimul lui Dej & Ceausescu?

 

Unii vor zice ca totul e o chestiune de timp. Vremurile totalitare sunt de mult timp apuse. Coruptia este, in schimb, parte a prezentului. Impunitatea de azi e platita mai tarziu - cam asta-i filosofia elitelor politice de la noi. Un ins care tortura opozanti ai regimului in 1960 e trimis in puscarie in 2017. Coruptii condamnati in anii din urma nu si-au inchipuit, atunci cand porneau la drum in politica si spolierea statului, ca tortionarii vor primi vreo pedeapsa.

 

Cu atat mai greu le e sa accepte ca ei insisi sunt anchetati si deferiti tribunalelor. Tocmai de aceea, se arata solidari cand afla sentintele primite, chiar daca au fost in tabere politice diferite. Nastase si Pinalti, Fenechiu si Dan Diaconescu spun acelasi lucru despre Justitie si-n particular despre procurorii anticoruptie. Ce e, in schimb, socant este sa vezi ca dirijorul corului anti-DNA e fostul presedinte Basescu.

 

 

 

Continarea articolului pe ziare.com

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22