Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Cartel ALFA cere premierului Grindeanu demiterea Olguței Vasilescu pentru incompetenţă
E.B. - - - -
2017-04-04
Actualitate Interna
2

Sindicaliștii Cartel ALFA solicită premierului Sorin Grindeanu, printr-o scrisoare deschisă, demisia ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Sindicaliştii reclamă modul defectuos și incompentența abordării proiectului de lege al salarizării.

 

 
 
CNS Cartel ALFA solicită de urgență demiterea Liei Olguţa Vasilescu, ministrului Muncii și Justiției Sociale, și a lui Gabriel Petrea, ministrului Consultării Publice și Dialogului Social, pentru modul defectuos și incompentența cu care au abordat elaborarea proiectului legii salarizării unitare și consultarea cu partenerii sociali, se arată într-o scrisoare deschisă, conform realitate.net.  

 


Reprezentanții confederației sunt nemulțumiți de modul în care au decurs negocierile pe Legea Salarizării. După aproape trei luni de la debutul consultărilor, sindicaliștii nu au primit încă un draft al proiectului de lege. În plus, consultările s-au făcut numai în câteva sectoare bugetare, fără o dezbatere transparentă și cu promisiuni nerealiste, spune secretarul general al Cartel ALFA, Petru Dandea, conform Europafm.

 

Mai mult, sindicaliștii sunt dezamăgiți că proiectul Legii salarizării  unitare va fi prezentat în Parlament ca inițiativă legislativă a coaliției de guvernare, ceea ce înseamnă că Guvernul se spală pe mâini de acest proiect, adaugă Petru Dandea.

 

 

 

Iată ce spun sindicaliștii:

 

 

 

După aproape trei luni de la inițierea ei( proiectul legii salarizării unitare), încă nu avem un draft al proiectului de lege, consultările s-au făcut numai în câteva sectoare și numai pe grila lor, aceste consultări fiind, în cel mai bun scenariu, o caricatură
 

Nu se poate realiza o dezbatere transparentă doar cu promisiuni și pe bâjbâite, cu fragmente de anexe prezentate fugitiv și disparat, apoi confiscate(...) Mai nou, aflăm acum că proiectul legii salarizării unitare va fi prezentat în parlament ca inițiativă legislativă a unor parlamentari PSD
 

Acest demers este o sfidare din partea miniștrilor muncii și dialogului social la adresa partenerilor sociali și practic dezvăluie cu claritate scopul avut de reprezentanții guvernului de la bun început: eludarea cu totul a dialogului social și a unei dezbateri publice serioase și aplicate. Se dorește transformarea unei inițiative guvernamentale, care implică responsabilitatea unui proces legislativ transparent (punerea spre consultare pe site timp de 10 zile, avizarea în Comisia de Dialog Social, avizarea în Consiliul Economic și Social), într-o inițiativă parlamentară", se arată în scrisoarea deschisă.

 

 

Procedura parlamentară pentru adoptarea legii este corectă, însă CONSTRUCȚIA legii trebuie realizată acolo unde se află expertiza. Proiectul legii salarizării unitare este un proiect de lege de fond tehnică. Expertiza, ca și accesul la bazele de date se află preponderent la guvern și în special la nivelul Ministerului Muncii și Justiției Sociale si a Ministerului Finanțelor Publice. 
 

Aici sunt datele necesare pentru elaborarea unei legi corecte și echitabile pentru întreg sistemul și nu la Parlament, unde se pot face cel mult corecții punctuale. Această abordare are o singură explicație: NU se dorește realizarea unei legi a salarizării unitare, care să elimine discrepanțele din sistem, ci o lege care să conserve anumite privilegii, concluzionează sindicaliștii.

 

 

TAGS : Olguta Vasilescu PSD ministerul Muncii demisie Cartel Alfa
Comentarii
toma necredinciosu' 2017-04-05
Dandea a suspectat-o pe Olguta de competenta?

Cer demisia lui Dandea!!!
CHARLIE 2017-04-04
Nu cred ca incompetenta este argument puternic pentru a demite pe Olguta Prostuta Vasilescu dela ministerul muncii. E un punct de onoare ca a ajuns sa fie ministra dupa ce a fost mare si tare la Craiova. Cum zicea I.L. Caragiale : S'avem si noi falitii nostri. Din pacate cota de tampiti la guvern e cam prea ridicata!!!
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
52508
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22