Alexandr Dughin, ideologul lui Putin, își lansează o carte la București

Dora Vulcan | 04.04.2017

Alexandr Dughin, ideologul lui Putin, cel care-i prevestea României destinul de a fi ”absorbită” într-un bloc eurasiatic, adept al politicii de expansiune a Rusiei, chiar si prin intermediul violentei, isi va lansa miercuri la Bucuresti volumul "Destin Eurasianist".

Pe aceeași temă

 

 

 

Cartea, ce va fi lansata la Sala Dalles, este tradusa de Iurie Rosca. Rosca, fost politician moldovean, a jucat in anii '90 pe cartea apropierii de Romania, dupa care s-a rasucit la 180 de grade si a inceput sa propovaduiasca apropierea Republicii Moldova de Rusia, informează Hotnews.ro.

 

 

 

Cartea lui Dughin este publicata de Editura "Mica Valahie".

 

 

 

Nascut in 1962, fiul unui inalt membru al spionajului militar sovietic, Aleksandr Dughin este un politolog cunoscut pentru teoriile sale despre invierea unui imperius rus care sa reziste intereselor nord-atlantice, simpatizant al multor idei fasciste si apropiat al Kremlinului si armatei ruse; este cunoscut pentru cartea sa "Bazele geopoliticii" si un ideolog vocal al revirimentului imperialist rus prin miscarile politice pe care le-a fondat sau organizat, precum Partidul Bolsevic National, Frontul Bolsevic National sau Partidul Eurasia. (sursa: Wikipedia).

 

 

 

Prezentat adesea drept un "antiamerican fanatic", el s-a implicat personal in scandaluri diplomatice cu tari din fostul spatiu sovietic intrate in vria revoltelor portocalii - vezi cazul Ucrainei, unde a fost declarat persona non grata intre 2006 si 2011.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22