”Mită la PSD”: Viorel Hrebenciuc, achitat în primă instanță pentru mărturie mincinoasă

Dora Vulcan | 10.04.2017

Viorel Hrebenciuc a fost achitat luni de instanța de fond in doarul "Mita la PSD", in care era acuzat de marturie mincionoasă. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata in apel.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Dosarul lui Viorel Hrebenciuc a fost deschis de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1 in urma unei plangeri depuse de omul de afaceri Ioan Niculae. Acesta l-a reclamat pe Hrebenciuc ca ar fi facut declaratii false in dosarul "Mita la PSD" privind finantarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009, anunță Digi 24.

 

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului, la data de 25 octombrie 2011, Viorel Hrebenciuc a fost audiat la DNA in calitate de martor in dosarul "Mita la PSD", insa el a facut declaratii nesincere.

 

 

 

De asemenea, el a dat declaratii nesincere si in iunie 2013, cand a fost audiat ca martor in acelasi dosar la Judecatoria Sectorului 1. Consecinta a fost ca Ioan Niculae a fost achitat de instanta de fond.

 

 

 

"Ca urmare si a faptului ca numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevarul in legatura cu aspectele pentru probarea carora a fost audiat in calitate de martor, privind fapta savarsita de numitul Ioan Niculae, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus achitarea inculpatilor Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe si Barac Viorel", au aratat procurorii, amntește Hotnews.ro.

 

 

 

Pe 19 martie 2015, Viorel Hrebenciuc a fost audiat din nou in calitate de martor la Curtea de Apel Bucuresti, moment in care a dat declaratii sincere.

 

 

 

Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la 2 ani si 6 luni inchisoare cu executare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu a primit 3 ani inchisoare cu executare.

 

 

 

In martie 2015, Viorel Hrebenciuc declara la Curtea de Apel Bucuresti ca de finantarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoana si apropiatii acestuia - Ionut Costea si Ion Bazac.

 

 

 

"In acest context, Geoana m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga sa contribuie la finantarea campaniei. Nu a vrut sa discute cu Costea. S-a intalnit cu Niculae, l-a rugat in numele lui Geoana si sa plateasca niste sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat ca intre Interagro si INSOMAR s-a incheiat un contract privind situatia constructiilor in Romania. Plata s-a facut pentru sondajele de opinie ale lui Geoana", declara atunci Hrebenciuc.

 

 

 

Tot atunci, Hrebenciuc spunea ca Mircea Geoana l-a trimis la Ioan Niculae pentru a discuta despre finantarea campaniei electorale. "Nu pot preciza daca Geoana m-a trimis la Niculae pentru o finantare legala sau nelegala. In principiu era legala. Niculae a vrut sa faca plata prin banca. Eu discutam cu alti finantatori doar cand eram trimis", a sustinut Viorel Hrebenciuc.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22