Finanțele infirmă zvonul despre naționalizarea pensiilor private: informație fără temei

Dora Vulcan | 12.04.2017

Informatia legata de nationalizarea pensiilor private nu are niciun temei, nicio ratiune politica si economica, a declarat miercuri ministrul finantelor, Viorel Stefan, la inceputul sedintei de Guvern, infirmând astfel teza lansată de Cătălin Predoiu.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Aceasta informatie nu are niciun temei, de niciun fel. Nicio ratiune politica, economica, financiara, bugetara nu ar putea sa determine o astfel de decizie de-a dreptul aberanta in legatura cu functionarea Pilonului II de pensii", a spus Viorel Stefan, transmite Digi 24.

 

 

Mai mult, spune ministrul, faptul că - după creșterea numărului de contributori fondul va incasa un plus de peste 1,3 - 1,4 miliarde de lei, este un indiciu ca acesta functioneaza bine.

 

 

"Am promisiunea din partea ASF ca va avea consultari in cursul zilei de astazi cu administratorii de Fond pentru a clarifica si inchide definitiv acest subiect", a mai spus ministrul.

 

 

 

 

PSD: Naționalizarea pensiilor private este fake news

 

 

 

 Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, susţine, într-un comunicat de presă, că social-democraţii nu intenţionează să naţionalizeze sistemul de pensii private din România, aceasta fiind doar „o ştire falsă” şi „o acţiune iresponsabilă” care creează tensiuni „nejustificate”.

 

 

 

 „PSD dezminte categoric că actuala majoritate parlamentară sau actualul Guvern ar intenţiona să naţionalizeze sistemul privat de pensii din România. Această ştire este falsă (fake news) şi a fost deja infirmată de Ministrul Finanţelor Publice şi de către Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale”, spune purtătorul de cuvânt al PSD. 

 

 

 

„Dimpotrivă, ca partid aflat la guvernare, PSD îşi doreşte să dezvolte un parteneriat cu mediul de afaceri şi consideră că pensiile private reprezintă un pilon important în sistemul asigurărilor sociale din România”, a mai spus el. 

 

 

 

PSD crede că „răspândirea de informaţii false în legătură cu astfel de subiecte reprezintă o acţiune iresponsabilă, care creează tensiuni nejustificate şi provoacă îngrijorări în rândul beneficiarilor sistemului privat de pensii”.

 

 

 

 

Naţionalizarea pensiilor private a fost pusă recent în discuţie de prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu şi negată vehement de ministrul Finanţelor  

 

 

În ediția sa de miercuri, Hotnews face o reconstituire a întregului scandal și de unde a început să se rostogolească informația privind posibila naționalizare a pensiilor private. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22