Rusia vs Marea Britanie: uită-te la mine, să nu îndrăznești să mai insulți Rusia vreodată

Dora Vulcan | 13.04.2017

Vladimir Safronkov, ambasador adjunct al Rusiei la Natiunile Unite, s-a răstit la ambasadorul britanic Matthew Rycroft, care a acuzat Moscova ca sustine regimul "barbar si criminal" al lui Bashar Al-Assad, scrie The Guardian.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

 

Dupa ce Rusia a blocat prin veto, miercuri, un proiect de rezolutie la Consiliul de Securitate al ONU care ar fi condamnat presupusul atac chimic din Siria, de saptamana trecuta, ambasadorul britanic a afirmat ca Moscova "nu mai poate sustine acum ca se opune folosirii de arme chimice", scrie The Guardian, preluat de Hotnews.ro.

 

 

 

 

 

"Rusia a vazut aceleasi imagini pe care le-am vazut cu totii in urma cu cateva zile, in aceasta camera. Cum poate cineva privi chipurile copiilor fara viata si sa aleaga sa voteze impotriva rezolutiei care condamna acele morti", s-a intrebat el, potrivit Buzz Feed.

 

 

 

 

 

Reprezentantul Rusiei a ripostat dur. "Iti e frica. Visul tau s-a daramat, pentru ca o sa lucram cu Statele Unite. Iti e frica de asta. Faci tot ce poti pentru a sabota aceasta munca de echipa ... Uita-te la mine! Nu iti intoarce privirea! De ce te uiti in alta parte?", a spus el.

 

 

 

 

 

"Discursul de azi, dl Rycroft, nu e legat de agenda intalnirii si ai insultat Siria, Iranul Turcia si alte tari", a continuat Safronkov, acuzandu-l pe Rycroft ca s-a comportat "iresponsabil, agresiv si obscen". Dupa care a avertizat: "Sa nu indraznesti sa mai insulti Rusia vreodata!".

 

 

 

ÎNREGISTRAREA VIDEO:

 

 

 

Agentiile rusesti de stiri, noteaza The Moscow Times, au relatat izbucnirea lui Safronkov drept un triumf asupra arogantei britanice. Insa, pe site-ul oficial al Rusiei la ONU, transcrierea schimbului de replici a indulcit discursului ambasadorului sau, stergand mult din tonul agresiv.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22