Ministrul Năstase n-are o ”problemă” cu Andruh dar așteaptă demisia lui de la CNATDCU

Dora Vulcan | 13.04.2017

Ministrul Educației Pavel Năstase a avut o întrevedere cu Marius Andruh, președintele CNATDCU, structură care a devoalat impostura doctorală în cazuri celebre, reclamând nemulțumiri legate de activitatea Consiliului.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Andruh spune că în urma discuției i s-ar fi cerut demisia. Năstase spune că de fapt Andruh ar fi spus că vrea să și-o dea. Hotnews a vorbit cu amândoi. 

 

 

 

 Academicianul Marius Andruh, presedintele institutiei care verifica sesizarile de plagiat in tezele de doctorat (CNATDCU), spune că  ministrul Educatiei Pavel Nastase l-ar fi pus în temă că "se doreste înlocuirea” sa.

 

 

 

Surse guvernamentale, citate de Hotnews, spune că de fapt cel care i-a cerut lui Andruh demisia ar fi fost chiar Năstase.

 

 

 

Numai că Andruh spune că nu intenționează să-și dea demisia.  

 

 

 

PSD i-a găsit și înlocuitor lui Andruh:  Ionel Valentin Vlad, loial partidului.

 

 

 

” Nu e clar cum ar putea Ministerul Educatiei sa il schimbe din functie pe Andruh, un chimist cu reputatie de intransigent. El a fost ales in functie de forumul de conducere al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) si nu ar putea fi demis decat printr-o decizie a aceluiasi for, si nu printr-o decizie a Ministerului Educatiei”, scrie Hotnews.ro.

 

 

 

Într-un final, Năstase a răspuns apelurilor Hotnews și ar fi spus că lucrurile stau dimpotrivă: că el nu i-a cerut demisia lui Andruh și că, de fapt, Andruh e cel care s-ar fi gândit să și-o dea. Dar, e drept, i-a reproșat existența unor ”probleme” la CNATDCU.  Rămâne un mister care sunt acele probleme. Altele decât faptul că CNATDCU a prăbușit aura doctorală pentru o seamă de impostori celebri, deținători de doctorate plagiate, cărora Consiliul - condus de Andruh și de Viorel Barbu - le-a retras titlurile.

 

 

 

"Fac o evaluare interna, am avut o discutie privind activitatea dansului, el a recunoscut ca nu a facut anumite lucruri la CNATDCU. NU am o problema cu dl Andruh, am o problema cu derularea procedurilor la CNATDCU. Nu am luat inca o decizie, dar masurile care se impun vor fi luate" a declarat Nastase pentru HotNews.ro.  

 

 

(foto Marius Andruh - Andreea Alexandru, Mediafax - sursa Google)

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22