Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ministrul polonez de interne: Multiculturalismul, cauza atacurilor teroriste din Europa
E.B. - - - -
2017-04-18
International
0

Mariusz Blaszczak, ministrul de interne al Poloniei, este de părere că politica multiculturalismului, răspândită în Europa de Vest, constituie cauza ultimelor atacuri teroriste din Europa, informează agenția de presă TASS.


 
 

''Politica multiculturalismului din Vestul Europei aduce roade sângeroase sub forma de atacuri teroriste", a declarat Blaszczak la Polskie Radio, subliniind că Europa are în prezent de-a face cu cea mai mare criză a migrației, conform Agerpres.

 

Ministrul afacerilor interne polonez a dat asigurări că partidul Lege și Justiție (PiS) la putere la Varșovia nu va permite ca în Polonia să se repete ceea ce se întâmplă în țările occidentale. ''Prin faptul că au acceptat să primească refugiați, de fapt emigranți din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, predecesorii noștri (la putere) au dus la criză'', a declarat el.

 

Întrebat dacă este posibil ca în Polonia să fie înființate tabere de refugiați din containere de transport, Blaszczak a spus că acest lucru se va întâmpla doar în caz de extremă necesitate: ''o criză asemeni celei care s-a întâmplat în Ungaria în 2015''. ''Trebuie să fim pregătiți și pentru o asemenea situație, să avem locuri unde refugiații care încalcă legea să poată aștepta expulzarea'', a explicat el.

 

Polonia, Ungaria și alte state membre ale Uniunii Europene din centrul Europei se opun planului Comisiei Europene privind redistribuirea în interiorul blocului comunitar a imigranților proveniți din Africa și Orientul Mijlociu.

Totuși, spre deosebire de Ungaria, Polonia — care anul trecut a emis peste un milion de permise de muncă pentru ucraineni — nu a fost luată cu asalt de mii de imigranți din Africa și Orientul Mijlociu, notează TASS

 

TAGS : Polonia UE refugiati multiculturalism Mariusz Blaszczak ministru atacuri teroriste
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
1621
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22