Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Theresa May, anunț-surpriză, «fără tragere de inimă»: Alegeri anticipate la 8 iunie
E.B. - - - -
2017-04-18
International
0

Theresa May, şefa executivului britanic, a anunțat că a decis „fără tragere de inimă" să convoace alegeri generale anticipate pentru data de 8 iunie. Ea a declarat că guvernul are planul potrivit pentru a negocia termenii ieșirii Marii Britanii din UE, dar că are nevoie de unitate politică la Londra, transmit Reuters și EFE.

 

 

Într-o declarație-surpriză făcută în fața reședinței sale oficiale din Downing Street, Theresa May și-a comunicat decizia de a nu mai aștepta până în 2020, an în care trebuia să aibă loc următorul ciclu electoral.

 

 "Tocmai am prezidat reuniunea cabinetului unde am căzut de acord că guvernul ar trebui să convoace alegeri generale pentru data de 8 iunie", a spus șefa executivului britanic.

"Este în interesul național", a insistat May. În opinia ei, singura cale de a garanta stabilitatea pentru anii ce vor urma este organizarea de alegeri anticipate, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

Ea și-a avertizat totodată oponenții politici că greșesc atunci când cred că Marea Britanie va schimba cursul Brexitului. Totodată, May a acuzat opoziția că slăbește poziția guvernului de la Londra în cadrul negocierilor cu UE.

 

AFP amintește că, pentru a valida organizarea scrutinului, Theresa May trebuie să obțină acordul Parlamentului cu o majoritate de două treimi

 

 

 

****************************

 

 

 

Șefa executivului britanic, Theresa May, va anunța că intenționează să organizeze alegeri anticipate la 8 iunie, a scris marți Laura Kuenssberg, editor politic al BBC, pe contul ei de Twitter, citând o sursă, transmitea Reuters, care menționa, iniţial, că nu a putut confirma informația.


EFE relatata că Theresa May urmează să facă ''un anunț important'' marți, la ora locală 11:15, în fața reședinței oficiale din Downing Street, a informat un purtător de cuvânt, care nu a precizat natura declarației. 

 

TAGS : Theresa May marea Britanie alegeri anticipate declaratie Downing Street Parlament
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
3214
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22