Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Coreea de Nord a difuzat o înregistrare cu simularea unui atac asupra unui oraș din SUA
E.B. - - - -
2017-04-19
International
2

În plină escaladare a tensiunilor în Peninsula Coreea, Coreea de Nord a difuzat o înregistrare video în care simulează un atac cu rachete împotriva unui oraș din SUA.


 
 

 

Resepectiva înregistrare a apărut în cadrul festivităților ocazionate de împlinirea a 105 ani de la nașterea fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), Kim Ir-Sen, conform imaginilor televiziunii de stat KCTV, informează miercuri agențiile de presă EFE și Yonhap, preluate de Agerpres.


Conform imaginilor, ceea ce pare a fi o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune este lansată de Coreea de Nord, aceasta traversează Oceanul Pacific și lovește un oraș neidentificat din SUA.

 

În final, imagini cu un drapel american în flăcări sunt suprapuse peste cele ale unui cimitir.


 

 

Cântec în onoarea unităților de artilerie Hwasong

 

 

 

Înregistrarea video a fost difuzată duminică pe un ecran gigant într-o sală imensă de spectacole din Phenian, sub acompaniamentul unui cor al armatei, în plină escaladare a tensiunilor în Peninsula Coreea. Corul interpretează un cântec în onoarea unităților de artilerie Hwasong, responsabile pentru cele mai multe dintre recentele lansări de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune. Cântecul include versurile: ''Mândrele noastre rachete Hwasong explodează'' și rachetele ''zboară cu viteza fulgerului pentru a sfida imperialismul''.


Tensiunile au escaladat semnificativ în ultimele săptămâni în Peninsula Coreea, pe fondul amenințărilor Washingtonului, care a sugerat că ar putea proceda la un atac preventiv împotriva Phenianului dacă acesta continuă testele cu rachete balistice sau nucleare.

 

 

 

Presupuse rachete intercontinentale

 

 

 

Ultimul astfel de test a avut loc duminica trecută, când Coreea de Nord, care cu o zi înainte organizase o parada militară la care a prezentat noi presupuse rachete intercontinentale, a încercat fără succes să lanseze ceea ce a părut a fi o rachetă cu rază medie de acțiune.

 

Regimul lui Kim Jong-Un ar putea efectua în zilele următoare un test nuclear subteran, după ce mai multe fotografii din satelit de la centrul de testare din Punggye-ri (nord-est) arată că totul pare gata pentru ca acesta să fie efectuat

 

 

TAGS : Kim Jong-Un SUA atac nuclear Coreea de Nord simulare
Comentarii
Liviu din Timisoara 2017-04-20
Cat deranj poate face un impotent, o sula mica, pacaliciul ala nord-coreean. Numai ca are zilele numarate ... prima racheta balistica va fi spulberata ; asta ca sa priceapa toti cum sta treaba...inclusiv Rusia si China. Se pare ca vorba buna nu-i pe intelesul lor.
Joaquin Murieta 2017-04-19
Hwasong se numeau raketele pe care Coreenii le-au folosit impotriva invadatorilor Japonezi in razboiul din 1595-1598. Erau similare cu Katiusha Rushilor pe care le-au precedat cu 350 de ani. Puteau fi montate in fortificatii pe carute sau pe nave. Navele si carutele erau blindate cu placi de otel fiind precursoarele tankurilor. 200 de rakete puteau fi lansate foarte repede similar cu Katiusha. Evident nava sau armata lovite de rakete erau distruse deci Japonezii au pierdut razboiul atat terestru dar mai ales naval. Shogunul a fost lovit de o raketa la bordul navei lui si raketa a explodat si doar capul shogunului a ramas cat de cat intact si a fost recuperat de Coreeni din epava navei lui innainte ca ea sa se scufunde. Capul shogunului a fost expus la prova navei amiral Coreene si asta i-a demoralizat pe Japonezi. Coreeni atat in nord cat si in sud urasc si azi Japonezii si ei nu Americanii sunt tintele probabile pentru raketele Coreene inclusiv nucleare. Cu razboiul pierdut si shogunul mort fiul shogunului atunci minor a devenit shogun dar mai tarziu el a fost ucis de Tokugawa Yayetsu si vechea dinastie de shoguni inlocuita de dinastia Tokugawa.
Total 2 comments.
Mai multe din International
2215
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22