Coreea de Nord a difuzat o înregistrare cu simularea unui atac asupra unui oraș din SUA

E.b. | 19.04.2017

În plină escaladare a tensiunilor în Peninsula Coreea, Coreea de Nord a difuzat o înregistrare video în care simulează un atac cu rachete împotriva unui oraș din SUA.

Pe aceeași temă


 
 

 

Resepectiva înregistrare a apărut în cadrul festivităților ocazionate de împlinirea a 105 ani de la nașterea fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), Kim Ir-Sen, conform imaginilor televiziunii de stat KCTV, informează miercuri agențiile de presă EFE și Yonhap, preluate de Agerpres.


Conform imaginilor, ceea ce pare a fi o rachetă balistică cu rază intermediară de acțiune este lansată de Coreea de Nord, aceasta traversează Oceanul Pacific și lovește un oraș neidentificat din SUA.

 

În final, imagini cu un drapel american în flăcări sunt suprapuse peste cele ale unui cimitir.


 

 

Cântec în onoarea unităților de artilerie Hwasong

 

 

 

Înregistrarea video a fost difuzată duminică pe un ecran gigant într-o sală imensă de spectacole din Phenian, sub acompaniamentul unui cor al armatei, în plină escaladare a tensiunilor în Peninsula Coreea. Corul interpretează un cântec în onoarea unităților de artilerie Hwasong, responsabile pentru cele mai multe dintre recentele lansări de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune. Cântecul include versurile: ''Mândrele noastre rachete Hwasong explodează'' și rachetele ''zboară cu viteza fulgerului pentru a sfida imperialismul''.


Tensiunile au escaladat semnificativ în ultimele săptămâni în Peninsula Coreea, pe fondul amenințărilor Washingtonului, care a sugerat că ar putea proceda la un atac preventiv împotriva Phenianului dacă acesta continuă testele cu rachete balistice sau nucleare.

 

 

 

Presupuse rachete intercontinentale

 

 

 

Ultimul astfel de test a avut loc duminica trecută, când Coreea de Nord, care cu o zi înainte organizase o parada militară la care a prezentat noi presupuse rachete intercontinentale, a încercat fără succes să lanseze ceea ce a părut a fi o rachetă cu rază medie de acțiune.

 

Regimul lui Kim Jong-Un ar putea efectua în zilele următoare un test nuclear subteran, după ce mai multe fotografii din satelit de la centrul de testare din Punggye-ri (nord-est) arată că totul pare gata pentru ca acesta să fie efectuat

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22