Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Parlamentul britanic, de acord cu alegerile anticipate din 8 iunie, propuse de premier
Dora Vulcan - - - -
2017-04-19
International
0

Cu 522 de voturi pentru și 13 împotrivă, parlamentul britanic a fost de acord cu propunerea premierului Theresa May, de organizare a alegerilor anticipate pentru data de 8 iunie, anunță Digi 24.

 

 

 

Parlamentul Marii Britanii a aprobat miercuri propunerea premierului Theresa May privind organizarea de alegeri legislative anticipate pe data de 8 iunie, inaintea intrarii in linie dreapta cu negocierile pentru Brexit, anunta AFP.

 

 

 

Parlamentarii britanici au aprobat organizarea alegerilor cu 522 de voturi pentru si 13 impotriva, dupa o ora si jumatate de dezbateri.

 

 

 

Premierul Theresa May a anuntat marti declansarea alegerilor anticipate. Intr-o declaratie surprinzatoare pentru scena publica, May si-a motivat decizia prin lipsa de sustinere din Parlament fata de planul guvernului sau pentru mandatul de negociere cu UE pentru Brexit. Ultimul sondaj privind favoritul britanicilor pentru functia de premier o coteaza pe May cu 50% dintre optiuni, urmata la mare distanta de liderul laburist Jermey Corbyn, cu cotat cu 14 procente.

 

 

 

Sefa Guvernului conservator de la Londra incearca astfel sa profite, prin anuntul privind organizarea de alegeri anticipate in 8 iunie, de slabiciunea extrema a laburistilor in sondajele de opinie, dar si sa previna o eventuala rebeliune in propria tabara, in urmatorii doi ani care se anunta foarte dificili in negocierea conditiilor Brexitului, a scris marti AFP.

 

TAGS : marea britanie alegeri anticipate parlament vot theresa may
Mai multe din International
Comentarii
Total 0 comments.
2351
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22