Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Dragnea,avertisment pentru ministrul Justiției:Nu poţi beneficia de susţinere la nesfârşit
E.B. - - - -
2017-04-20
Actualitate Interna
0

Tudorel Toader ar avea zilele numărate în fruntea Ministerului Justiției. Asta reiese dintr-o declaraţie a lui Liviu Dragnea, care l-a avertizat pe Toader în legătură cu legea grațierii.

 

 

UPDATE: Şi premierul Sorin Grindeanu a avut o reacţie vehementă: "Vom transmite la Parlament proiectul pe legile penale abia după ce procesul pe dezbatere publică este terminat indiferent de cine îl aşteaptă cât mai repede”, scrie stiripesurse.ro.  Grindeanu a accentuat in doua randuri decizia de a respecta termenii privind consultarea publica, o decizie care complica situatia personala a lui Liviu Dragnea, remarcă Hotnews.ro. "Asta e punctul meu de vedere. Cand s-a incheiat dezbaterea, conform legii, abia in acel moment, cu eventuale adaugiri si imbunatatiri, ni-l asumam in Guvern ca proiect de lege si-l vom transmite in Parlament. Dar, subliniez, abia dupa ce dezbaterea e terminata".

 

 

UPDATE: Poziţia lui Dragnea nu l-a intimidat deloc pe Tudorel Toader. Ministrul Justiţiei i-a transmis şefului PSD că mai are de aşteptat în privinţa legilor pe justiţie.

 

 

Dacă vrem să facem o treabă în salturi, care să completeze pe ici, pe colo, le putem trimite şi mâine. Dacă vrem să facem o treabă temeinică, riguroasă, atât pe fond, cât şi pe formă, să facem o evaluare completă a celor trei legi (...) atunci trebuie să facem o evaluare de la primul până la ultimul articol. Consultăm CSM, toate instituţiile participante la actul de justiţie, îl punem în transparenţă decizională, îl însuşeşte Guvernul şi îl transmitem la Parlament ca proiect de lege. Numai în momentul acela putem să avem cugetul şi inima împăcate că am făcut un demers care să fie funcţional, viabil, necesar sistemului justiţiei. Numai în acel moment putem considera că modificările aduse pachetului de legi ale justiţiei vor putea cu adevărat să îmbunătăţească activitatea de înfăptuire a justiţiei", a spus Toader citat de stiripesurse.ro, într-o conferință susținută joi la Palatul Victoria.

 

 

 

Dragnea i-a transmis lui Toader că nu o să aibă susținere ”la nesfârșit” și l-a ironizat, spunând că va cere o audiență la ministrul Justiţiei pentru a discuta pe marginea legii grațierii, care mai are câteva zile și va fi adoptată tacit.

 

”Aştept să văd dacă ministrul Justişţiei a făcut pachetul legislativ şi să îl citesc. A întârziat foarte mult ministrul Justiţiei. Nu se mai poate întârzia. Legea graţierii va fi aprobată tacit pentru că nu vine ministrul Justiţiei. O să cer audienţă la ministrul Justiţiei, îi cer voie premierului, pentru ca să îi spun că Parlamentul nu e anexa Guvernului. Trebuie să ne preocupăm de aceste lucruri cât mai repede.

 

Nu poţi beneficia de susţinere la nesfârşit. Când îmi aprobă audienţă vorbim.

 

Şi eu şi colegii mei suntem întrebaţi. Suntem supăraţi că ne puneţi întrebări importante şi nu ştim ce să răspundem”, a declarat Liviu Dragnea, conform stiripesurse.ro.

 

 

 

 

Două dezbateri publice

 

 

 

Tudorel Toader, ministerul Justiţiei a anunţat, în urmă cu o zi, că va organiza două dezbateri publice privind proiectul legislativ de modificare a codurilor penale, publicat pe site-ul Ministerului. Potrivit calendarului, dezbaterile vor avea loc pe 26 aprilie şi 15 mai.

 

Prima consultare, de pe 26 aprilie, va avea loc la ora 10.00 la sediul Ministerului Justiţiei, în sala de consiliu, etajul I, şi pot participa atât persoane fizice, cât şi asociaţii legal constituite. Fiecare invitat va avea la dispoziţie trei minute pentru a-şi expune opinia, arata anunţul Ministerului Justiţiei.

 

TAGS : Liviu Dragnea Justitie Tudorel toader legea gratierii Parlament sustinere
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3695
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22