Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Rivalul premierului Viktor Orban a cumpărat cel mai popular site de știri din Ungaria
Dora Vulcan - - - -
2017-04-21
International
0

Index.hu, site-ul de stiri cu cea mai mare audienta din Ungaria si una dintre ultimele platforme media independente din tara, a fost cumparat de o fundatie apropiata lui Lajos Simicska, principalul rival al premierului autocrat Viktor Orban.

 

 

 

Simicska, odinioara un mogul apropiat al lui Orban, a devenit in ultimii ani un puternic contestatar al premierului si si-a anuntat preferinta pentru Jobbik, scrie Reuters, preluat de Hotnews.ro.

 

 

 

Index.hu a fost in ultimii ani principalul furnizor de investigatii jurnalistice si materiale critice despre Viktor Orban si anturajul sau, intr-un peisaj mediatic dominat de televiziuni, ziare si site-uri intrate sub controlul premierului si unor grupuri de afaceri apropiate de el.

 

 

 

Miscarea e cu atat mai interesanta cu cat ea are loc cu an an inaintea alegerilor generale din aprilie 2018.

 

 

 

Simicska, magnat cu afaceri in constructii si agricultura, si-a exprimat recent preferinta pentru partidul de extrema dreapta Jobbik. El s-a detasat de Orban in 2015, cand intre cei doi a avut loc un schimb dur de replici prin intermediul mass-media. Lajos Simicska controleaza deja un holding media impresionant, Pro-Rata Holding, din care mai fac parte cotidianul Magyar Nemzet si postul TV de stiri Hir TV. Achizitionarea Index.hu s-a facut prin intermediul fundatiei "For Hungarian Development Foundation".

 

 

 

Index.hu a fost fondat de antreprenorul Zoltan Speder, si el un fost aliat al lui Orban care s-a desprins politic de premier.

 

 

TAGS : ungaria media index achizitie adversar orban
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1415
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22