Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Juncker se va întâlni cu Soros, în contextul disputei cu Ungaria pe tema CEU
E.B. - - - -
2017-04-21
International
0

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, se va întâlni joia viitoare cu miliardarul american de origine ungară George Soros, a anunțat o purtătoare de cuvânt.

 
 


Întâlnirea, parte a consultărilor privind noua lege din Ungaria care amenință să ducă la închiderea Universității Central-Europene (CEU) de la Budapesta, finanțată de filantrop, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

 

CEU se află în centrul celei mai noi dispute dintre Ungaria și Comisia Europeană, care este îngrijorată că guvernul de la Budapesta încalcă statul de drept și standardele democratice.

 

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene anunțase miercuri că prim-vicepreședintele CE, Frans Timmermans, și alți doi comisari se vor întâlni la rândul lor cu George Soros.

 

Bruxellesul a amenințat deja Ungaria cu acțiuni în justiție din cauza unor chestiuni legate de drepturile omului și de universitatea finanțată de Soros.

 

În pofida protestelor de stradă și a condamnărilor pe plan internațional, Ungaria a adoptat legea care stabilește noi cerințe pentru universitățile străine și care ar putea duce la închiderea CEU.

 

Actul normativ prevede nerecunoașterea diplomelor emise de instituții de învățământ străine care nu au corespondent în țările de origine ale respectivelor instituții.

 

Premierul Viktor Orban susține că CEU a încălcat legea prin acordarea de diplome, acuzație respinsă de instituție și pe care criticii prim-ministrului o consideră parte a măsurilor mai largi ale Budapestei împotriva organizațiilor neguvernamentale având legături cu Soros.

 

TAGS : Viktor Orban George Soros CEU Jean-Claude Juncker CE intalnire disputa Ungaria
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1471
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22