Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Tăriceanu, candidat unic la congres. Constantin nu participă la un congres ”nestatutar”
Dora Vulcan - - - -
2017-04-21
Actualitate Interna
1

În prima zi a Congresului, statutul va fi modificat, iar sâmbătă vor fi dezbătute patru rezoluții și votate organismele statutare. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că va candida la funcția de președinte al partidului. Constantin refuză să participe la un congres ”nestatutar”.

 

 

 

 Congresul ALDE, care începe vineri la București, își va desemna sâmbătă noua conducere, dar fără participarea copreședintelui Daniel Constantin, lăsat de Tăriceanu fără sprijin politic.  

 

 

 

 

“Astăzi, ceea ce ar fi trebuit să fie o zi în care ALDE să iasă întărit, a fost transformată într-o zi în care abuzul primează în faţa democraţiei interne. Nu voi participa la un congres convocat în mod nestatutar, pentru a servi interesului unui singur om”, scrie ">copreşedintele ALDE Daniel Constantin, pe Facebook.

 

 

 

 

 

 

 Lucrările Congresului ALDE au început vineri la Palatul Parlamentului, delegați din cele 47 de filiale ale partidului urmând să își aleagă conducerea la finalul celor două zile alocate reuniunii. Acesta este al doilea Congres al ALDE, după cel de constituire a formațiunii prin fuziunea dintre Partidul Liberal Reformator (PLR) și Partidul Conservator (PC) din 19 iunie 2015, când Daniel Constantin și Călin Popescu-Tăriceanu au devenit copreședinți ai formațiunii, transmite Agerpres.

 

 

În prima zi a Congresului, statutul va fi modificat, iar sâmbătă vor fi dezbătute patru rezoluții și votate organismele statutare. Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat că va candida la funcția de președinte al partidului.

 

 

Vineri, deschiderea lucrărilor Congresului ALDE a fost precedată de ședința Biroului Politic Central al formațiunii și de Delegația Permanentă Națională ALDE.

 

 

În cursul zilei de sâmbătă, de la ora 10,00, vor continua lucrările Congresului ALDE, când va fi votată noua conducere a partidului.

 

 

La Delegația Permanentă a ALDE din 19 martie, când s-a decis convocarea Congresului formațiunii pentru 21 — 22 aprilie, copreședintele ALDE Daniel Constantin a părăsit lucrările reuniunii, însoțit de un grup de membri, și a denunțat ședința ca fiind nestatutară. Ulterior, pe 26 martie, Biroul Politic Central al ALDE a decis retragerea sprijinului politic pentru copreședintele formațiunii, Daniel Constantin, vicepremier și ministru al Mediului.

 

 

Constantin a atacat în instanță decizia de convocare a Congresului, iar ALDE a informat că Tribunalul București a respins pe 13 aprilie contestația acestuia. Recursul lui Daniel Constantin, care trebuia judecat pe 20 aprilie, s-a amânat pentru data de 18 mai.

 

 

El a anunțat vineri că nu va participa la Congresul partidului, pe motiv că acesta e "nestatutar organizat și servește interesul unui singur om".

TAGS : alde tariceanu constantin congres conflict
Comentarii
Ionescu Ioan 2017-04-22
Ponta l-a facut seful senatului pe Moli!
Vizita fulger!
Tariceanu a asteptat la usa premierului Victoras pana i-a spus usierul : 'poti sa intri, batrane, ca nu mai e nimenila domnu' premier, tocmai a iesit, prin usa secreta, ungurul - consilierul sau personal de taina, prin usa secreta'.
Batranul, morfolindu-si in maini palarioara, a intrat tiptil, tiptil, timid, transpirat de emotie si s-a asezat cu spatelelipit de usa pe care a inchis-o meticulos, ca si cum ar fi fost facuta din sticla de doi mm.
A asteptat cu capul plecat, pana cand premierul Victoras a considerat ca l-a frezandat destul si i s-a adresat cu : 'ia zi, batrane, ce problema ai!'.
Batranul Tariceanu (alias Moliceanu) : 'stiti, domnu' premier, am venit pentru postu' pe care mi l-ati pregatit, asa cum mi-a spus domnu' purtator de cuvant Mirel, printr-un secretar de-al dansului'.
Premierul Victoras : 'uite ce e, batrane, daca pui repede de-un nou partidulet liberal, vreo "aripa tanara", ca alea din anii '90, te fac presedintele tarii, sau macar seful senatului, ca te stiu mort dupa posturile astea. Asta e decizia, deja sfintita, a lu' tata-socru si a lu' nea Hrebenciuc.
'Ce zici, batrane, te-inhami la treaba asta? Daca iti convine, iesi, ca am treaba si spune-i lui Mirel sa te treaca pe locul unu, pe lista aia lunga, cu candidati pentru postul de presedinte al tarii si pe aia de sefi ai senatului. Hai, valea!'
Acesta a fost inceputul inceputului pentru ALDE.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1729
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22