Ex-consilier Cioloș: creșterea lui Dragnea de 899% fonduri UE, „artificiu pur pescăresc”

Dora Vulcan | 21.04.2017

Un fost consilier de stat din cabinetul Cioloș demontează susținerile făcute de Dragnea la bilanțul de 100 de zile al guvernului Grindeanu. Dragnea a spus că situația fondurilor UE ar fi înregistrat o crește de 899%. Dancu explică eroarea și o încadrează la povești pescărești.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Întors din vacanța de Paște, președintele PSD a făcut, joi seară, în studioul unei televiziuni, bilanțul primelor o sută de zile de guvernare Grindeanu, aminteste Digi 24.

 

 

 

Din toate cifrele optimiste prezentate de Dragnea - venituri mai mari cu 7%, investiții străine majorate cu 45%, etc. -  a atras atenția în special situația fondurilor europene, care ar fi înregistrat, potrivit șefului PSD, o creștere spectaculoasă de aproape 900%.

 

 

 

 

„Fonduri europene, aici este cea mai mare creștere (...) Noi vorbim aici de plăți, de euro intrați în România, nu vorbim de prognoze. În trimestrul I 2016, au intrat 298 milioane lei, iar în trimestrul I 2017 au intrat 2,977 miliarde (...) Principalul merit aici este al agriculturii. De ce? Pentru că, așa cum am stabilit în programul de guvernare, una din prioritățile majore ale noastre este să dăm subvențiile în avans”, a spus Dragnea.

 

 

 

Fostul consilier de stat Ionel Dancă îl contrazice pe șeful PSD 

 

 

 

” Asta va face istorie! Dragnea s-a intors din Maldive cu povesti pescaresti de ingheata Oceanul Indian. Spune ca fondurile primite de la UE au crescut cu aproape 900% fata de primul trimestru din 2016!!! 900%!!! Datele publicate de Finante pentru primele doua luni arata o scadere de 60%!! Cum ar putea acestea sa creasca intr-o singura luna pana la 900%??? Cred ca dl Dragnea a stat cam mult la soare. Si in tara ninge ca-n decembrie...

Later edit: Daca se refera la subventiile din agricultura, e un artificiu pur pescaresc pt ca acestea nu sunt venituri reale la bugetul general consolidat. Ele doar tranziteaza buzunarul statului si pt prima data au fost incluse in bugetul statului pt a face astfel de raportari. Iar daca se face comparatia cu platile din agricultura in 2016, trebuie spus ca la inceputul anului trecut softul pt aceste plati nu era functional si tocmai datorita eforturilor de anul trecut era obligatoriu ca sumele pt fermieri sa ajunga la ei la timp in acest an”, scrie ">Ionel Danca, fost consilier al lui Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.

 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22