ITF i-a retras acreditarea lui Ilie Năstase. Presa engleză scrie: A produs haos la FedCup

E.b. | 23.04.2017

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) i-a rdicat acreditarea lui Ilie Năstase, astfel că el nu va mai fi căpitanul echipei României la meciurile de duminică, împotriva jucătoarelor din Marea Britanie, din FedCup.

Pe aceeași temă

 
 

 

"Căpitanul României, Ilie Năstase, a fost scos de pe teren în timpul celui de-al doilea meci al întâlnirii de Fed Cup, România - Marea Britanie, de la Constanţa. Domnului Năstase i s-a cerut să părăsească terenul de către arbitrul ITF Andreas Egli, din cauza comportamentului său nesportiv, după ce a primit două avertismente. Domnul Năsase a fost scos din tribune din cauza comportamentului său nepotrivit. Acreditarea sa a fost anulată şi nu va mai lua parte la această întâlnire. ITF va lansa o investigaţie asupra acestui caz, dar şi cu privire la comentariile anterioare făcute de domnul Năstase în această săptămână", se arată în comunicatul al Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF).

 

 

Ilie Năstase, căpitanul nejucător al echipei de FedCup a României, a înjurat pe toată lumea, arbitri, adversare, ziarişti, la meciul Sorana Cîrstea - Johanna Konta, de la Mamaia, conform News.ro.

 

 

 

 

Năstase s-a enervat pentru faptul că jucătoarea britanică era tot timpul deranjată de ce se întâmpla pe teren şi în tribune, în timpul evoluţiei ei. Năstase i-a reproşat situaţia arbitrului de scaun, pe un ton nepotrivit. Oficialul l-a chemat pe arbitrul principal, elveţianul Andreas Egli, care l-a trimis la vestiare pe fostul tenisman. Năstase l-a înjurat pe Egli, apoi a adresat cuvinte jignitoare şi către Johanna Konta şi căpitanul Marii Britanii, Anne Keothavong, înainte de a părăsi terenul.

 

După scurt timp, Johanna Konta a izbucnit în plâns, iar meciul a fost întrerupt şi jucătoarele au plecat la cabine. Arbitrul a rugat-o pe Simona Halep să le vorbească fanilor, acestea cerându-le spectatorilor să respecte jucătoarele adverse.

 

Partida a fost reluată după 20-25 de minute.

 

Ilie Năstase a urmărit finalul meciului de la vestiare, apoi a plecat înconjurat de gărzi de corp. La ieşirea de la vestiare a fost aşteptat de jurnaliştii britanici, cu care a intrat în conflict.

 

El a devenit agresiv în momentul în care a văzut că Eleanor Crooks de la Press Association, care a scris despre afirmaţiile lui la adresa Serenei Williams, îl filma.

 

Năstase a încercat să iasă dintre gărzile de corp şi să se îndrepte către ea. "De ce mă filmezi? De ce? Pentru că eşti urâtă", i-a strigat el.

 

"Asta este meseria mea de jurnalist, de aceea filmez", a răspuns ziarista. În cele din urmă Năstase a plecat fără alte incidente.

 

Crooks susţine că a mai avut un incident cu Năstase în cursul dimineţii de sâmbătă, în jurul orei 11.00, la centrul de presă.

 

"A venit la mine şi mi-a spus: «De ce ai scris asta, eşti o proastă, eşti o proastă!» M-a întrebat de ce cred că afirmaţiile sale sunt rasiste. I-am explicat. M-a făcut proastă de mai multe ori", a declarat Crooks, conform News.ro.


 

 

 

Presa engleză: Ilie Năstase provoacă haos, tiradă de înjurături către starurile britanice
 

 

 

Presa engleză a relatat despre ieşirile nervoase ale lui Ilie Năstase de la întâlnirea de Fed Cup România - Marea Britanie, scriind că fostul tenisman a avut o "tiradă de înjurături", a umbrit confruntarea de pe teren prin comportamentul său şi a provocat haos.

 

"Ilie Năstase provoacă haos în Fed Cup cu o izbucnire nervoasă la întâlnirea România - Marea Britanie", a notat The Guardian. 
"Căpitanul nejucător al României a provocat întreruperea întâlnirii României cu Marea Britanie, sâmbătă, după o tiradă de cuvinte urâte, el fiind escortat în afara terenului şi lăsând-o pe Johanna Konta vizibil afectată. Când Konta conducea în faţa Soranei Cîrstea cu 6-2, 1-2 în al doilea meci de la Constanţa, Năstase s-a implicat într-o dispută legată de gălăgia din public. El i-ar fi spus arbitrului: «What’s your f.....g problem?» (Care este problema ta?). Apoi a părut să le numească pe Anne Keothavong şi Konta «f.....g bitches»", menţionează The Guardian.

 

"Tiradă de înjurături a lui Ilie Năstase către starurile britanice, în timpul confruntării de Fed Cup", a titrat The Telegraph. "Întâlnirea Marii Britanii cu România a fost întreruptă în mod senzaţional după ce căpitanul Ilie Năstase a fost dat afară de pe teren", scrie jurnalul englez.

 

"Shame, set and match (Ruşine, set şi meci). Năstase devine «nasty»: Konta în lacrimi după ce căpitanul echipei României a făcut-o 'f****** b****' şi l-a înjurat pe arbitrul de scaun, provocând haos... la câteva ore după ce a avut o ieşire nervoasă faţă de o jurnalistă în legătură că remarcile sale rasiste despre copilul Serenei", a notat şi Daily Mail

 

Jurnalul menţionează că întâlnirea de Fed Cup a fost umbrită de "explozia lui Năstase" şi aminteşte de declaraţiile controversate făcute de fostul sportiv anterior, precum şi faptul că românul a fost căsătorit de patru ori.

 

Daily Mirror notează că Ilie Năstase le-a înjurat pe britanice, ceea ce a făcut-o pe Johanna Konta să plângă, "în timpul unei confruntări haotice de Fed Cup".

 

Sky Sports scrie, de asemenea, că întâlnirea dintre România şi Marea Britanie a fost umbrită de comportamentul lui Ilie Năstase. 

 

Jurnalista Eleanor Crooks, ţinta unei izbucniri nervoase a lui Năstase la Mamaia, a notat, conform standard.co.uk, că Johanna Konta a fost surprinzător de calmă şi a obţinut o victorie pentru Marea Britanie.  

  
 
 
 
 

Şi alte jurnale din Europa au relatat incidentele de la Mamaia

 

 

 

 

"Barajul dintre Marea Britanie şi România s-a trasformat în scandal, sâmbătă, la Constanţa. După victorie Simonei Halep cu în primul meci, Johanna Konta a început foarte bine, dominând-o pe Sorana Cîrstea,...până când britanica a izbucnit în lacrimi. Mai întâi destabilizată de publicul ostil, jucătoarea, extremde emoţionată, s-a dus la arbitrul de scaun pentru a se plânge de nişte afirmaţii ale lui Ilie Năstase", scrie L'Equipe.

 

Le Figaro notează că fostul campion Ilie Năstase este anchetat de ITF, după "afirmaţii deplasate" despre sarcina Serenei Williams. Francezii scriu şi că Năstase a avut "remarci nepotrivite" la adresa Annei Keothavong înainte de meci, când a întrebat-o în două rânduri în ce cameră stă.

 

Şi France Info scrie despre scandalul provocat de Ilie Năstase prin declaraţiile făcute despre copilul nenăscut al Serenei Williams, dar şi despre scandalul de la meciul Cîrstea - Konta.

 

Ilalienii de la Corriere dello Sport au subliniat că Ilie Năstase a fost "eroul negativ" al întâlnirii dintre România şi Marea Britanie.

 

 

 

*******************************
 
 

 

David Haggerty, preşedintele ITF, a calificat comportamentul lui Ilie Năstase la întâlnirea de Fed Cup de la Mamaia drept inacceptabil, precizând că nimeni dintre cei implicaţi în sport nu ar trebui să suporte "vreun abuz", astfel că este corect că fostul tenisman "nu va mai juca niciun rol" în confruntarea România - Marea Britanie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22