Inedit: Întregul Senat al SUA, la Casa Albă pentru o reuniune legată de Coreea de Nord

E.b. | 25.04.2017

Oficiali de la vârful administrației președintelui american Donald Trump vor avea miercuri o întâlnire inedită la Casa Albă cu întregul Senat pentru a-i informa pe aleși în legătură cu situația din Coreea de Nord, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

Toți cei 100 de senatori au fost chemați la Casa Albă pentru un briefing cu secretarul de stat Rex Tillerson, secretarul apărării Jim Mattis, directorul comunității de informații, Dan Coats, și generalul Joseph Dunford, președintele comitetului șefilor de stat major, a spus luni purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer, conform Reuters, preluată de Agerpres.

 

În mod obișnuit, oficialii administrației sunt cei care merg la Capitol Hill pentru a se adresa membrilor Congresului în chestiuni de politică externă, astfel că este neobișnuit ca întregul Senat să se ducă la Casa Albă și ca toți cei patru oficiali să fie prezenți.

 

Reuniunea de miercuri era prevăzută inițial să aibă loc într-o încăpere securizată la Capitol, însă președintele Donald Trump a sugerat ca întâlnirea să se desfășoar la Casa Albă, au spus consilieri de congresmeni.

 

Washingtonul și-a exprimat tot mai multe îngrijorări în legătură cu testele nucleare și cu rachetă ale Coreii de Nord, dar și cu amenințările Phenianului că va ataca SUA și aliații asiatici ai acestora.

 

Trump, care a discutat telefonic în weekend cu președintele Chinei și  cu premierul Japoniei, le-a spus luni ambasadorilor la Consiliul de Securitatea al ONU că situația actuală este inacceptabilă și ar trebui impuse noi sancțiuni Coreii de Nord.

 

Potrivit unor consilieri de congresmeni, organizarea întâlnirii la Casa Albă are ca scop să transmită Coreii de Nord mesajul că SUA vorbesc serios atunci când spun că vor o schimbare de politică.

 

Consilierii au mai afirmat că sunt în discuții cu Casa Albă pentru a organiza o reuniune similară și cu membrii Camerei Reprezentanților

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22