Angela Merkel avertizează: Britanicii nu vor negocia o relaţie cu UE înainte de Brexit

E.b. | 27.04.2017

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a avertizat pe britanici să nu creadă că pot să negocieze un acord cu privire la viitoarea relaţie dintre Londra şi Bruxelles înainte de a finaliza acordul de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, conform Reuters.

Pe aceeași temă

 
 

 

Putem să facem un acord cu privire la viitoarea relaţie cu Marea Britanie doar atunci când au fost clarificate în mod satisfăcător toate întrebările legate de ieşire”, a declarat cancelarul german într-un discurs din Bundestag, transmite Reuters, preluată de News.ro.

 

De asemenea, acest discurs are loc înainte de summitul european, în care liderii vor discuta pentru prima dată după declanşarea articolului 50 al Tratatului de la Lisabona.

 

Merkel a precizat că Marea Britanie nu poate să aibă aceleaşi drepturi ca o ţară a Uniunii Euroopene după Brexit.

 

Trebuie să spun asta clar, pentru că am impresia că unii britanici încă au asemenea iluzii - care sunt un timp pierdut”, a declarat cancelarul german în ropotele de aplauze ale parlamentarilor din Bundestag.

 

Aceasta a precizat că negocierile vor începe doar după alegerile anticipate de pe 8 iunie, iar ţările europene au căzut de acord că acordul de ieşire trebuie să fie negociat cu prioritate înainte de a se discuta despre viitoarea relaţie dintre Londra şi Bruxelles.

 

Angela Merkel a explicat că prioritatea negocierilor este protejarea intereselor cetăţenilor europeni care locuiesc pe teritoriul britanic, inclusiv a celor 100.000 de germani.

 

De asemenea, acesta a susţinut că este pregătită să facă o ”ofertă corectă” britanicilor din Germania, dacă există măsuri reciproce pentru germanii din Marea Britanie.

 

Merkel a declarat că negocierile vor cere multe eforturi în următorii doi ani, dar şi-a exprimat încrederea în pregătirea negociatorilor Uniunii Europene.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22