Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFA fi barbat de stat fara stat
2017-05-02
5
O să zică unii că mi s-a pus pata pe dl. Tăriceanu. Am mai păţit-o. Cu ceva ani în urmă, l-am bombănit, în vreo două rînduri, pe dl. Crin Antonescu şi o (pe atunci fidelă) susţinătoare (dna Alina Gorghiu) a observat, ironic, că am o „obsesie” cu şeful ei (din acel moment).

 

Am explicat, la data cu pricina, că dacă cineva se face prezent mereu, foarte vocal, în ambianţa ta cotidiană, iar tu semnalezi prezenţa cu pricina, nu se cheamă că ai o obsesie. Se cheamă că eşti viu, că reacţionezi, că te aperi. Dacă zumzetul unui ţînţar, sau ţipetele unui vecin nu te lasă să dormi, sau să-ţi vezi de treabă, nu se cheamă că eşti obsedat de ţînţari şi de vecini. Încerci, pur şi simplu să te protejezi. Aşa şi cu dl Tăriceanu. Ani de zile a fost prezent pe scena politică, fără relieful de-acum. Nici ca prim-ministru, nici ca preşedinte PNL, nici ca simplu deputat n-a invadat, prin discurs şi gesticulaţie, spaţiul public. Abia de cînd e omul doi în stat a început să se manifeste cu aplomb, cu un soi de tîrzie conştiinţă de sine, fără dubii şi fără inhibiţii. Cum să nu-l percepi? Nu e genul discret, „la locul lui”, gata să se achite, fără ostentaţie, de obligaţiile curente. Nu. Dl Tăriceanu iese la bătaie, face ordine, gîndeşte planetar, dă de pămînt cu duşmanul. Ar fi aproape o insultă să nu-l bagi în seamă.

 

Mi s-a reproşat şi că, în vreo două texte, m-am pronunţat neloial faţă de fostul preşedinte Emil Constantinescu. Păi dacă s-a aflat, brusc, în treabă? Eu l-am pus să iasă în ring, la alegeri, ca să-l laude pe marele Ponta? Eu i-am dat ideea să ctitorească, hodoronc-tronc, Institutul de Studii Levantine? Eu l-am încurajat să participe la mese rotunde din străinătate, vorbind o engleză din zona Olguţa Vasilescu? Eu i-am dat ghes să-l laude pe Călin Popescu Tăriceanu, ca pe un politician providenţial, de categorie galactică? Aş fi fost mult mai bucuros să n-am la ce reacţiona, să las istoria să-i decidă meritele. Dar dumnealui nu se lasă! Îmi pătrunde, tam-nisam, în „spaţiul vital” şi pe urmă unii se miră că-l văd...

 

Revin la dl Tăriceanu. Miercurea trecută, a ţinut un discurs epocal, în deschiderea unei şedinţe solemne a Parlamentului. Ei bine, a spus lucruri de neimaginat şi de neuitat. Imposibil să te faci că plouă. Să vrei şi tot nu poţi! Esenţa a fost următoarea: Parlamentul e „mintea şi inima naţiunii”. Chiar dacă teritoriul, poporul şi armata unei ţări dispar, naţiunea rămîne vie, cîtă vreme supravieţuieşte Parlamentul!

 

Cititi in continuare pe adevarul.ro

TAGS : calin popescu tariceanu crin antonescu pnl emil constantinescu parlament andrei plesu
Comentarii
BASCA 2017-05-03
Ce promisiune,ce staif,ce masini,ce femei,un capitalist pana la papion si chiar mai sus,doar ca l-a ametit teribil puterea,o lichea ca multe altele.Cand esti votat de 18 la suta din tara ba mai rau,de cei mai prosti dintre ei,drumul spre dictatura e asigurat.
Liviu din Timisoara 2017-05-02
O minima logica este suficienta sa priceapa rolul impartirii puterii in stat si riscurile catastrofale ( dovedite in istorie ) a lipsei echilibrului. Desigur ca domnu Tariceanu Calin stie totusi lucrurile astea dar , ca orice vanituos tipic purtator de chiloti in public, este incapabil sa tina cont de ele. Acu se simte pe niste cai care nu i se par suficient de mari. Rog macar 3 zile de suspendare pentru Iohannis ...
?????? 2017-05-02
Considerați că domnul Popescu Tăriceanu a găsit o explicație pentru dispariția unor națiuni; nu au avut parlament ?
MIHAI 2 2017-05-02
Mai intai despre ENGLEZA DIN ZONA OLGUTA VASILESCU. Si eu l-am vazut recent pe celalalt component al BINOMULUI , ma refer la domnul Gabriel Liiceanu , tinand un discurs undeva in strainatate. Dar nu in engleza Olgutei ci in ROMANA STRAMOSEASCA DIN ZONA LUI PLESU. Pacat , daca vreunul din BINOM stia vreo limba straina - ar fi fost un bun prilej de a mai spala din reaua impresie lasata de-a lungul timpului Parlamentului European de engleza S.O.S. a idolului Basescu pe vremea când el ne reforma , iar noi il cantam. Apropo - daca facem un calcul , pe Tariceanu l-au votat intradevar un sfert dintre bucuresteni . In schimb in cazul lui Basescu deja nimeni nu mai poate calcula cati l-au votat, singura certitudine nationala fiind furaciunea. *** Bineinteles ca ceea ce face Tariceanu ii induce o stare de jena si disconfort D-lui Plesu . Pe undeva , desi incearca sa uite , Parlamentul ramane garantul libertatii, tot asa dupa cum baietii -dar si fetele ...o-ho--ho- si fetele) cu microfoane si catuse in buzunar raman suspectii de serviciu in a ne pune juvatzul. Tariceanu spune acest adevar. Dl Plesu stie ca acesta e adevarul dar il subnimeaza cu ironii de genul - Cine ACEST Parlament ? ....care in esentza lor profunda nu difera de referirile zglobii ale tuturor pupezelor cititoare de prompere, de la Matilda Puscalau pana la Rosamunda Porumbel când se refera la mishto la asa numitii ALESHI , cu o sclipirea jucausa in ochii muribunzi , fix cum pronuntau bunicile lor prin 1991 cuvântul PRIVATIZATI.
FLORIAN D. MIREA 2017-05-02
Tariceanu este o strotocamila politica, pe care doar Emil Constantinescu o mai depaseste uneori.
Total 5 comments.
Recomandari
7700
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22