Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


De față cu Putin: Merkel nu se teme de implicarea Rusiei în alegerile din Germania
Dora Vulcan - - - -
2017-05-02
International
0

Angela Merkel a declarat - într-o conferință de presă comună cu președintele rus Vladimir Putin - că nu este o persoană temătoare, ca răspuns la o întrebare privind riscul implicării Rusiei în campania electorală din Germania, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

 

 

 

 

 

"Nu sunt o persoană temătoare. Mă voi lupta în alegeri bazându-mă pe convingerile mele", a spus Merkel în conferința de presă cu Putin, adăugând că cetățenii germani vor ști să gestioneze cazuri de informații necorespunzătoare, transmite Reuters, preluată de Agerpres. "Știm că infracționalitatea cibernetică este o provocare internațională, însă ne așteptăm ca alegerile din Germania să se desfășoare fără probleme. Și avem poziții suficient de multe și diferite pentru a aborda o serie de subiecte", a mai spus ea.

 

 

 

În același timp, Vladimir Putin a declarat, răspunzând unei întrebări, că acuzațiile conform cărora Rusia s-a amestecat în alegerile prezidențiale de anul trecut din SUA sunt bazate pe zvonuri și că Moscova nu își dorește ca puteri străine să se implice în politica rusă.

 

 

 

"Nu ne implicăm niciodată în viața politică și în procesele politice ale altor țări și nu vrem ca cineva să se amestece în viața noastră politică și în politica noastră externă", a declarat el.

 

 

 

Președintele rus a mai afirmat că puteri străine au încercat totuși să se amestece în politica din Rusia de multe ori în ultimii ani, inclusiv prin intermediul organizațiilor nonguvernamentale.

 

 

 

Acuzațiile din SUA au fost efectul luptei politice în contextul alegerilor, a spus Putin.

TAGS : rusia germania merkel putin conferinta comuna soci alegeri germania implicare rusia
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1103
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22