Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFAbistanul lui Dragnea
2017-05-03
1
N-au trecut decât patru luni și răul pe care regimul Dragnea îl aduce României le depășește deja pe cele ale regimurilor anterioare.

 

„Binele a fost înlocuit cu răul cel mai mic, stabilit f­iind că societatea omenească nu se poate conduce decât prin rău, un rău mereu mai mare, pentru că nimic și ni­cio­dată, nici din afară și nici dinăuntru, să nu o mai amenințe. Și astfel, ră­ul care se opune răului de­vine bine, iar binele este mo­dalitatea perfectă de a susține răul și de a-l jus­ti­fica.“ (Boualem Sansal - 2084. Sfârșitul lumii). E vor­ba de Abistan, locul unei dictaturi fără Istorie, nu de România. Dar dacă ne ui­tăm cu atenție, vedem câteva cum­plite ase­mănări. Ce ghinion pe țara asta să-i punem în frunte un rău mereu mai mare despre care mereu credem că este răul cel mai mic și, amăgindu-ne, să-l me­ta­mor­fo­zăm în binele care-l justifică! De la Iliescu la Dragnea, trecând prin Năstase, Băsescu și Ponta, suntem în această spirală a rău­lui tot mai mare. Dar parcă niciodată lu­crurile nu au fost mai evidente în timp real ca acum, în epoca Dragnea. Care, din nefericire, e doar la început.

 

N-au trecut decât patru luni și răul pe care regimul Dragnea îl aduce României le depășește deja pe cele ale regimurilor an­te­rioare. Obsedat de putere și control cum doar Băsescu a mai fost, Dragnea și-a pier­dut puțina minte și a scăpat frâul tropăind pe arătura grandomaniei într-un mod ca­re prevestește un viitor și mai întunecat. Se bagă în toate, le știe pe toate, are pă­reri despre orice, vrea să dirijeze totul și să nu i se iasă din vorbă și vrere. Cu idei puține și fixe - să scape de justiție chiar și ruinând țara -, vede conspirații până și în aerul pe care îl respiră. Re­petenția din facultate nu e un simplu ac­cident de par­curs și, ca toți submediocrii bolnavi de pu­tere și îm­bă­tați de propria măreție, s-a înconjurat de ser­vitori du­pă chipul și ase­mănarea sa. Rezultatul este un dezastru. România plu­tește în derivă și are toate șansele să eșu­eze pe țăr­mu­rile pustii ale unei insule ce nu se află pe hartă.

 

Când el dictatore de Teleorman spune, în plină epidemie de rujeolă - peste 5.000 de îm­bolnăviri, 230 doar în ultima săp­tă­mâ­nă, 24 de decese -, că nu crede că vac­ci­na­rea e obligatorie, e clar că omul e fie dus cu pluta, fie de un cinism de-a dreptul cri­minal. Când majoritatea și guvernul care îi pupă inelul cu buze umede se codesc de luni de zile să dea legea vaccinarii obli­ga­torii și nu sunt capabili să asigure nici mă­car clasicul ROR, țara fiind în pragul unui dezastru, cum a atras atenția OMS, începi să te întrebi dacă nu e vorba de ceva mai mult decât de o crasă incompetență și da­că în spate nu se află fel de fel de interese one­roase. Iar când lași bolnavii de cancer, hepatită și alte boli cronice fără me­di­ca­mentele vitale, după ce ai făcut spume cri­ticând crizele precedente, dând și o lege care extinde dreptul la export, inclusiv al vaccinurilor, parcă ai avea de-a face cu agen­ții Aparatului din Abistanul ro­ma­nu­lui lui Boualem Sansal aflați în misiune de exterminare a propriului popor.

 

Obsesiile naționaliste și paranoia cons­pi­ra­ționistă ale liderului suprem sunt puse obe­dient în practică de camarila formată din miniștri și parlamentari corciți cu cli­en­tela de partid. „Străinii“ din cercetare sunt alungați să nu mai rămână cumva ur­mă de competență și onestitate prin vreo comisie de evaluare a proiectelor, iar în locul lor sunt plantați penali, pușcăriași, sindicaliști, neicanimeni fără operă, dar cu carnet de pesedist. Lumea academică stri­gă de-a surda pentru că vânătoarea de vrăjitoare e abia la început, vor urma vi­siting profesorii, bursierii și cam tot ce nu e român verde, plagiator și, eventual, din Teleroman.

 

Dar nimic nu se compară cu mafiotismul ju­ridic, totul pălește când e vorba de do­sa­re și de răspunderea penală. Poate să cra­pe țara - să își piardă „teritoriul, po­pu­lația, Capitala și armata“, vorba luci­du­lui șef al Senatului, ceea ce nu va mai du­ra cine știe cât la ritmul în care lucrează lăcustele lui Dragnea -, dar să scape pe­na­lii. Și vor scăpa. În răspărul deciziei CEDO, Legea grațierii merge în pas de de­filare prin parlament - această „inimă“ bol­navă de stenoză mitrală a națiunii - și e croită după tiparul corupților de lux ca­re trebuie lăsați să zburde liberi și cu banii furați în buzunar. Are Voiculescu 70 de ani și un pic, vor fi grațiați toți cei peste onorabila vârstă, primește Udrea 6 ani, se grațiază jumătate de pedeapsă și, ca să fie siguri, grațiază și abuzul în serviciu și mita. Iar în parlament locotenenții lui Drag­nea - Nicolae, Nicolicea și Băsescu - ba­gă la greu amendamente care rede­se­nea­ză cu linie punctată ordonanțele 13, 14, 15 și câte au mai avut atunci în minte, dar n-au mai apucat alte nopți să le dea ho­țește. Ideea e simplă și eficientă: cât mai multe dosare puse pe butuci.

 

În programul PSD - broșura sfântă pe care Supremul a scris-o din scoarță-n scoarță cu mâna șpăgarului Vâlcov -, se pune ac­cen­­tul pe prevenție. Nu a corupției, ci a apli­cării le­gii. Așa se face că în reforma fis­calității pe­sediste, „gospodarii“ care au fen­tat le­gea, au evazionat, s-au dedulcit la mi­te fă­ră număr și nu-și pot justifica fu­răciunile și „neidentificabilele“ vor fi im­pozitați cu doar 16%. Unii îi zic amnistie fiscală, dar în realitate e vorba de o dezin­crimare pre­ventivă a faptei penale. Trai ne­neacă, liber la corupție pe toate fron­turile!

 

Cum spuneam, România e în derivă, dar nu ăsta e cel mai dramatic lucru care i se poate întâmpla. Ci acceptarea răului cel ma­re pe post de bine. 

 

P.S. Amedamentele lui Basescu &Nicolae, acest nou binom anti-Justitie, au trecut prin comisia Juridica a Senatului in absenta remarcabila a doi  reprezentanti PNL. Se gratiaza darea si luarea de  mita, traficul de influenta. Nicolae vrea si gratierea acestor fapte comise pina in ianuarie 2017, mai exact vrea sa se inchhida dosarele aflate pe rolul  instantelor si cele cu urmarire penala. Banuiesc ca astia doi s-au inteles ”noaptea ca hotii”. Dragnea face fite, cica nu sustine amendamentele.

TAGS : Dragnea Abistan teleorman vaccin rujeola meicamente cancer basescu gratiere PSD Iliescu Boualem Sansal
Comentarii
Marius Nicolescu 2017-05-03
Cat am clipi trebuie sa iesim in piete. Peste tot. Chiar si la Alexandria.
Total 1 comments.
Recomandari
9839
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22