Trump, victorie uriasa: Camera Reprezentantilor a aprobat proiectul de inlocuire a Obamacare

E.b. | 05.05.2017

Camera Reprezentantilor a aprobat, la limita, un proiect legislativ controversat, care abroga fragmente cheie din Obamacare si le inlocuieste cu termeni intocmiti de Partidul Republican, ceea ce reprezinta o mare victorie pentru presedintele Donald Trump.

Pe aceeași temă

 
 
 

Acest proiect a trecut de prima camera legislativa cu 217 voturi "pentru" si 213 "impotriva", dupa ce republicanii au reusit in ultimul moment sa obtina ultimele doua voturi necesare pentru a trimite legea in Senat, transmite Reuters.

 

Niciun congresmen democrat nu a votat pentru proiectul legislativ de inlocuire a Obamacare.
 

Aprobarea proiectului legislativ in Camera Reprezentantilor reprezinta un pas vital pentru respectarea promisiunii electorale facuta de Donald Trump. De asemenea, republicanii au amenintat in repetate randuri in ultimii sapte ani ca vor distruge Obamacare atunci cand obtin un presedinte la Casa Alba si o majoritate in Congres.

 

Insa, proiectul legislativ va trebui sa treaca de noi provocari in Senat.

 

Aprobarea proiectul legislativ reprezinta o victorie majora si pentru presedintele Camerei Reprezentantilor, Paul Ryan. Acesta a reusit sa-si demonstreze puterea de a forma un front comun in ciuda tensiunilor interne din Partidul Republican.

Intre timp, democratii spera ca eforturile republicanilor de a abroga Obamacare va genera o razbunare a alegatorilor in alegerile legislative din mijlocul mandatului lui Donald Trump.

 

Aproximativ 20 de milioane de americani au obtinut o asigurare de sanatate prin Obamacare, dar republicanii au atacat in repetate randuri legislatia, acuzand ca ridica in mod artificial costurile sistemului sanitar din Statele Unite.

 

Acest proiect legislativ vizeaza sa elimine cele mai multe taxe introduse de fostul presedinte, inclusiv o sanctiune pentru cei care nu-si cumpara asigurare de sanatate. De asemenea, republicanii vor taia finantarea federala pentru Medicaid, un program care asigura acces la sistemul sanitar pentru cele mai sarace comunitati din SUA.

 

In timp ce congresmenii votau, presedintele Trump a anuntat ca va sarbatori trecerea proiectului legislativ la Casa Alba.

 

"Companiile de asigurare fug de Obamacare - e moarta. Proiectul nostru va reduce primele si deductibilele - vom avea o asigurare mai buna", a scris presedintele american intr-un mesaj postat pe Twitter.


 Donald J. Trump ✔ @realDonaldTrump
Insurance companies are fleeing ObamaCare - it is dead. Our healthcare plan will lower premiums & deductibles - and be great healthcare!
8:56 PM - 4 May 2017

 

 

Acest proiect legislativ vine la mai bine de o luna dupa ce republicanii s-au vazut nevoiti sa retraga prima lege cu doar cateva minute inainte de votul programat in Camera Reprezentantilor. Atunci, liderii republicani au retras de pe ordinea de zi controversata lege de inlocuire a Obamacare, dupa ce nu au reusit sa obtina sustinerea necesara in randul congresmenilor pentru ca respectiva lege sa treaca de Camera Reprezentantilor.

 

 

Chiar Trump le-a cerut liderilor conservatori sa anuleze votul cu doar cateva minute inainte de a incepe, abandonand strategia initiala de a-i forta pe republicanii nemultumiti sa voteze legea prin impunearea unui ultimatum. Retragerea legii a reprezentat primul mare esec al presedintelui republican din Congres.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22