Baronul de la Argeș, în apărarea căruia au protestat PSD și Grindeanu, 8 ani cu executare

Dora Vulcan | 05.05.2017

Fostul presedinte al CJ Arges Constantin Nicolescu (PSD) a fost condamnat, vineri la opt ani de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de frauda cu fonduri europene, in cazul reconstructiei a doua poduri din judet. Decizia nu este definitivă.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Nicolescu este celebru pentru că în apărarea lui au protestat toți liderii PSD, inclusiv premierul de astăzi Sorin Grindeanu. 

 

 

Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat vineri pe Nicolescu la sase ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, pedeapsa care a fost contopita cu o alta condamnare de sapte ani si opt luni, primita in 2013, urmand ca fostul presedinte al CJ Arges sa execute opt ani de inchisoare, transmite ziare.com. În schimb, a fost achitat pentru folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, infractiune care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al comunitatilor, dar si pentru infractiunea de luare de mita.

 

 

 

Curtea de Apel Bucuresti a mai decis, vineri, confiscarea sumei de 66.588 de lei de la Constantin Nicolescu.

 

 

 

In acelasi dosar, mai multi inculpati au primit pedepse de 3-5 ani pentru abuz in serviciu sau fals in inscrisuri. Curtea de Apel Bucuresti a decis sa mentina masura sechestrului asigurator cu privire la bunurile mobile si imobile ale inculpatilor.

 

 

 

Pe 20 iulie 2016, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis sa retrimita spre rejudecare la Curtea de Apel Bucuresti dosarul fostului presedinte al Consiliului Judetean Arges Constantin Nicolescu si sa mentina actele efectuate in cauza pana la data de 30 mai 2014. In prima instanta, Constantin Nicolescu fusese condamnat la noua ani si sase luni de inchisoare, prejudiciul fiind de 1,2 milioane de euro.

 

 

 

 

 

Ce spune DNA

 

 

 

 

Potrivit DNA, "in cursul lunii martie 2009, Consiliul Judetean Arges, in calitate de autoritate contractanta, a organizat o procedura de achizitie publica prin licitatie deschisa ce avea ca obiect reabilitarea a doua poduri afectate de inundatii. In concret, era vorba de reconstructia a doua poduri amplasate pe drumuri judetene, in localitatile Cateasca, respectiv Ciomagesti. Fondurile respective proveneau din accesarea unui proiect finantat din fonduri PHARE".

 

 

 

Procurorii au sustinut ca, pentru a accesa banii europeni, functionari din cadrul CJ Arges au atestat in cererea de finantare, in mod nereal, ca respectivele poduri fusesera afectate de inundatii, desi unul dintre ele, cel din comuna Cateasca, fusese avariat anterior, asadar nu era eligibil pentru proiectul respectiv.

 

 

 

Anchetatorii mai arata ca, in cursul anului 2009, in urma licitatiei organizate de Consiliul Judetean Arges, contractul de reabilitare a podului Cateasca a fost atribuit, in mod nelegal, societatii comerciale Zeus SA. Initial, castigatoare a licitatiei fusese declarata o alta societate, care a fost inlaturata ulterior, in mod arbitrar, de comisia de evaluare, dupa reluarea procedurii, dispusa de Constantin Nicolescu.

 

 

 

Societatea inlaturata se prezentase cu o oferta financiara cu 3.779.787,8 de lei mai mica, suma ce reprezinta prejudiciu in dauna CJ Arges, potrivit procurorilor.

 

 

 

Intr-un final, lucrarile de constructie au fost executate de catre Zeus SA si SC Dracones Construct Grup Pitesti, ultima avand ca asociat pe ginerele lui Constantin Niculescu. In plus, furnizor de bunuri pentru constructia lucrarii era SC Setro Metal Campulung, firma controlata, de asemenea, de o ruda apropiata a fostului presedinte al Consiliului Judetean Arges.

 

 

 

Pe baza unor inscrisuri falsificate, in cadrul unei proceduri de achizitie falsificate, in cursul lunii iunie 2010, Consiliul Judetean Arges a atribuit aceleiasi firme Zeus un contract in valoare de 4,9 milioane de lei pentru presupuse lucrari suplimentare la acelasi pod care, in realitate nu se mai justificau, fiind executate anterior, in luna martie 2010.

 

 

 

Conform procurorilor, in 2009, Nicolescu Constantin a primit mita de la Grigore Dobre, patronul de la Zeus, un spatiu comercial situat in municipiul Pitesti, in suprafata de peste 300 de metri patrati, in valoare de 447.000 lei.

 

 

 

 

Constantin Nicolescu este liderul PSD pentru care toata conducerea partidului s-a reunit la Pitesti, in 2011, pentru a cere judecarea lui in libertate, amintește ziare.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  •  Surpriza de pe pagina de Facebook a premierului Grindeanu: a protestat impotriva Justitiei și în apărarea unui baron local, Nicolescu de la Pitești

 

 

 

Pagina personala de Facebook a premierului Sorin Grindeanu, exact în momentele în care depunea juramantul la Cotroceni, menținea pe 4 ianuarie o fotografie în care acesta protesta în favoarea unui lider PSD de la Pitești anchetat pentru corupție, mai exact pentru fraude cu fonduri UE - achiziții și licitații trucate, plus mită.

 

 

Pe langa imagini languroase alaturi de liberalul Busoi exact din ziua votului la alegerile prezidențiale din 2012, pe pagina de Facebook a premierului Grindeanu apare publicat pe 31 decembrie 2011 un calup de imagini de la un protest la care participase si el in urma cu 10 zile, la Timisoara, in apararea baronului PSD Constantin Nicolescu, supus "abuzurilor Justitiei".

 

 

 

Spre onoarea sa, Grindeanu nu a ascuns fotografiile între timp. El pot fi găsite în continuare: aici și aici.

 

 

 

 

Modelul apararii coruptilor proprii a fost inaugurat de Adrian Nastase care a mobilzat intreg activul de partid pentru a merge la Parchet si a protesta in apararea lui Bivolaru care tocmai ce devalizase BRD.

 

 

Protestul PSD din 2011 a constat in pichetarea mai multor sedii locale ale PDL din toata tara in sprijinul baronului de Arges si scandarea de lozinci impotriva guvernului Boc si a presedintelui Basescu.

 

 

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu a fost condamnat in februarie 2015 la şapte ani şi opt luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat că a luat ilegal fonduri PHARE. El este incarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde inca isi ispaseste pedeapsa. 

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22