Gogoșile lui Dragnea:după ce-a promis creșterea indemnizațiilor pentru mame, acum le plafonează

Dora Vulcan | 08.05.2017

În toamna anului trecut, după ce Ministerul Muncii, condus la acea vreme de Dragoș Pâslaru, arăta că 0,2% dintre beneficiarii indemnizației pentru creșterea copilului consumă o treime din bugetul alocat, președintele PSD sugera că urmează scăderea acestora și promitea că „PSD o să le readucă la valoarea corectă”.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

 Doar pentru că ministrul tehnocrat de la acea vreme spunea cât anume din bugetul alocat reprezintă indemnizația pentru mame, Dragnea a sărit ca ars insinuând că guvernul tehnocrat ar intenționa să le reducă. Nu au contat nici dezmințirile tehnocraților și nici măcar faptele, manipularea și-a atins scopul. Acum guvernul PSD vrea să plafoneze indemnizațiile așa cum o arată un document emis de guvern. Pentru că nu sunt bani pentru mărirea salariilor bugetarilor, masă de manevră la vot mult mai mare decât cea a mamelor. Și omul său de încredere, Sevil Shhaideh, vicepremier în guvernul Grindeanu, a recunoscut că se fac ”calcule de impact” pentru plafonarea indemnizațiilor pentru mame.

 

 

 

 

 ”Dintre toate problemele care sunt de rezolvat în România, actualul guvern a ales să evidențieze că indemnizațiile pentru creșterea copiilor sunt cam mari?!!!! Să fie oare o greșeală a acestui guvern neserios? Sau este chiar parte din programul lor de guvernare să le scadă? Indiferent care variantă este, vă asigur că, din decembrie, PSD-ul o să le readucă la valoarea corectă. Le-am crescut după ce Băsescu le-a tăiat în 2012 și o vom face din nou!”, scria Liviu Dragnea pe 5 septembrie 2016 pe pagina sa de Facebook, ilustrându-și aserțiunile cu o imagine înduioșătoare în care săruta un prunc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În aceeași zi în care Dragnea posta promisiunea PSD, ministrul de atunci declara că Executivul Cioloș nu intenționează nici să taie indemnizațiile, nici să le plafoneze. Acum, la opt luni de la acel moment, într-un document al guvernului PSD apare, pe lângă alte măsuri, și posibilitatea plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copilului.

 

 

 

„În vederea utilizării eficiente a resurselor bugetare alocate pentru prestații sociale ar fi oportună plafonarea indemnizației pentru creșterea copilului la un nivel maxim cuprins între 5.000 - 10.000 lei, dar și introducerea cardului social de beneficii”, se arată în documentul aprobat de Guvern la sfârșitul săptămânii trecute și citat de Digi 24.

 

 

 

Pe lista măsurilor destinate încadrării în deficitul de 3% din PIB, apar și reducerea cu până la 10% a cheltuielilor cu funcționarea instituțiilor publice, majorarea accizei la țigări și introducerea obligației de plată, de la 1 iunie 2017, a contribuțiilor datorate de angajatori la nivelul salariului minim brut pe țară pentru salariații cu timp parțial de muncă.

 

 

 

 

 

  • Guvernul ia in calcul plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului  

 

 

 

Ministerul Muncii si Ministerul Finantelor fac "analize si calcule de impact" pentru o eventuala plafonare a indemnizatiei pentru cresterea copilului, a anuntat vicepremierul Sevil Shhaideh la Antena 3. 

 

 

  

Shhaideh nu a spus, la Antena3, care ar fi cuantumul plafonarii, dar a anuntat ca guvernul ia in calcul o posibila prelungire a perioadei de acordare a indemnizatiei, de la 2 ani la 4 ani.

 

 

 

Shhaideh sustine si ca analiza va fi terminata in semestrul 2, astfel incat eventualele modificari sa fie luate in calcul pentru constructia bugetului pentru 2018.

 

 

 

 

Informatia a fost publicata  de Profit.ro, care scria vineri ca guvernul ia in calcul plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului (ICC) la un nivel maxim cuprins intre 5.000 - 10.000 lei, dar si introducerea cardului social de beneficii.

 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22