Fiul fostului ministru Mariana Câmpeanu, 5 ani cu executare în dosarul Registrului Auto

Dora Vulcan | 08.05.2017

Fost director tehnic la Registrul Auto Român (RAR), Flavius Cristian Câmpeanu, fiu al fostului ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul legat de cumpărarea unui teren supraevaluat. Decizia nu este definitivă.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

În acelaşi dosar a fost condamnat și directorul general al Registrului Auto Român, care a primit o pedeapsă de cinci ani şi şase luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Cei doi trebuie să plătească RAR suma de 876.610 de euro, reprezentând prejudiciul produs părţii civile Regia Autonomă - Registrul Auto Român. Instanţa a mai decis să păstreze sechestrul pe bunurile celor doi inculpaţi şi i-a obligat la plata cheltuielilor judiciare de 17 000 lei fiecare, informează News.ro.

 

 

 

Ce spun procurorii DNA

 

 

 Pe 27 mai 2014, DNA i-a trimis în judecată pe Ovidiu Crăpătureanu, fost director general la Regia Autonomă – Registrul Auto Român (R.A.R.), în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi pe Flavius- Cristian Câmpeanu, director tehnic în cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, anunțau la vremea respectivă procurorii DNA.

 

 

 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: 

 

 

În perioada 3 iunie – 16 septembrie 2008, inculpaţii Crăpătureanu Ovidiu, director general al R.A.R. – R.A. şi Câmpeanu Flavius Cristian, director tehnic, sub pretextul construirii unui poligon de încercări autovehicule, au făcut demersuri pentru achiziţionarea unui teren în suprafaţă de 536.140 mp., situat în extravilanul comunei Roata de Jos, judeţul Giurgiu, la un preţ cu mult mai mare decât valoarea sa de piaţă, cauzând R.A. R.A.R. un prejudiciu în cuantum de 1.076.509 euro, reprezentând diferenţa dintre preţul de achiziţie (1.179.508 euro) şi valoarea de piaţă a terenului (102.999 euro) la data cumpărării.

 

 

Terenul a fost achiziţionat prin încălcarea procedurilor privind evaluarea ofertelor de vânzare bunuri imobile, la un preţ de 2,2 euro/m2, în condiţiile în care vânzătorul terenului anunţase public, prin mijloace de informare în masă, o ofertă de vânzare a terenului la preţul de 0,75 euro/m2.

 

 

De asemenea, memoriul tehnic de realizare a poligonului, semnat de inculpatul Câmpeanu Flavius Cristian, în calitate de director tehnic, a fost întocmit nedocumentat şi nerealist, atât din punct de vedere al costurilor de amenajare cât şi al dimensiunilor. Astfel, configuraţia terenului pentru construirea poligonului a fost modificată de mai multe ori pentru ca, în final, să corespundă cu suprafaţa de teren oferită spre vânzare.

 

 

Regia Autonomă – Registrul Auto Român se constituie parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 1.076.509 euro, reprezentând prejudiciul adus regiei prin încheierea Contractului de vânzare – cumpărare a terenului.

 

 

În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând celor doi inculpaţi..

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22