Demonstrație de forță și de imagine din partea Moscovei la parada de Ziua Victoriei

Dora Vulcan | 09.05.2017

Peste 10.000 de militari si armamentul lor de utima generatie au defilat de Ziua Victoriei, marti, in Piata Rosie din Moscova, într-un spectacol de forță și de imagine al Moscovei, odata cu marcarea a 72 de ani de la Al Doilea Razboi Mondial.

Pe aceeași temă

 

 

 

 La parada grandioasa a participat si presedintele Vladimir Putin, dar si cel moldovean, Igor Dodon, precum si alti inalti oficiali de la Moscova, transmite ziare.com. Aceasta parada are loc, in mod traditional, in fiecare an de 9 mai, inca din 1965, la 20 de ani de la Al Doilea Razboi Mondial. Evenimentul a fost temporar suspendat dupa prabusirea URSS, insa reluat in 1995.

 

 


Printre vehiculele militare aratate multimii s-au numarat sistemul de rachete antiaeriene cu raza scurta de actiune TOR-M2DT, dar si cel sol-aer Pantir-SA. Ambele sisteme au fost create pentru a fi folosite in zona artica, unde Rusia are mai multe baze militare.

 

 



Mii de oameni au putut vedea si sistemul S- 400 Triumf, cel mai avansat sistem antiaerian cu raza lunga de actiune, "care nu are egal in lume", conform Russia Today.
 

 

 

sistem antiracheta Rusia

 


La defilare a fost prezentata, in premiera, si o noua varianta a tancului T-72, T-72B3M, dar si blindate BTR-82A, automitraliere Tigr-M si automotoare Msta-S.
 

 


Au putut fi vazute si vechile tancuri T-34, candva numite "cele mai bune din lume" chiar de catre germani. Au fost prezentate, de asemenea, avioane de lupta Suhoi Su-30SM, aratate publicului larg pentru prima oara.

 




 

La finalul zilei, in Piata Rosie va fi un foc de artificii.

 



Parade militare de mai mica amploare au loc marti si in alte orase ale tarii, cum ar fi St. Petersburg, Vladivostok, Pyatigorsk sau chiar in orasul siberian Novokuznetsk.

 



 


 


 

 


Cosmonautul rus Oleg Novitskiy i-a comemorat pe cei cazuti in Al Doilea Razboi Mondial de la bordul Statiei Spatiale Internationale.

 




 

 



In aceasta zi, considerata sarbatoare nationala in Rusia, institutiile statului si scolile sunt inchise

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22