Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Raluca Turcan: liberalii au depus 150 de amendamente la Legea salarizării unitare
Dora Vulcan - - - -
2017-05-16
Actualitate Interna
0

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anunțat luni că liberalii au depus 150 de amendamente la Legea salarizării.

 

 

 

 

 "PNL a depus 150 de amendamente pentru a îndrepta anomaliile care apar în legea PSD, însă, și dacă ar fi adoptate, nu cred că legea se va transforma dintr-o lege slabă, defectuoasă, în una bună. Legea salarizării unitare nu trebuie să fie o nouă cârpeală, ci o formulă sănătoasă și organică în care poate fi rezolvată o problemă istorică, depășind logica lui 'cine dă mai mult'", a scris ">Turcan pe Facebook.

 

 

Ea avertizează că Legea salarizării blochează activitatea ANAF, a vămilor și a muzeelor din toată țara.

 

"PNL susține adoptarea unei Legi a salarizării unitare, însă creșterile salariale trebuie să fie reale, modificările la grile să fie transparente și proporționale cu efortul depus de fiecare angajat! Noua lege a salarizării trebuie orientată către scopuri și priorități anunțate și asumate de clasa politică de ani de zile, dar care nu s-au concretizat niciodată!", spune Turcan.

 

Președintele interimar al PNL afirmă că trebuia organizată o dezbatere pe măsura importanței acestei legi.

 

"Liviu Dragnea și PSD nu au înțeles nici acum că legile importante, cum este și Legea salarizării, nu se fac în biroul domnului Vâlcov sau al doamnei Vasilescu! Legea trebuia să aibă parte de o dezbatere publică pe măsura importanței acesteia și nu de o mimare a dezbaterii. Mai mult, la masa consultărilor trebuia să fie invitați reprezentanții tuturor categoriilor profesionale vizate, toate sindicatele reprezentative. Se pare însă că pentru PSD consultarea Vâlcov-Vasilescu a fost suficientă. Rezultatul: toate categoriile profesionale din sectorul public sunt deja nemulțumite și învrăjbite între ele. Nemulțumirile au început cu cei din ANAF, au continuat cu lucrătorii din vămi, cu cei din muzee, iar când toți salariații vor afla cum vor fi afectați, cred că nemulțumirea se va generaliza", mai spune Raluca Turcan.

 

TAGS : liberali turcan legea salarizarii amendamente
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1626
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22