Firea, sondaj legat de demolarea Cathedral Plaza, in pofida faptului ca instanta a decis asta

E.b. | 17.05.2017

Gabriela Firea, primarul General, a oferit explicatii legate de recentul scandal dintre institutia pe care o conduce si Arhiepiscopia Romano-Catolica, referitor la demolarea Cathedral Plaza

Pe aceeași temă

  

 
Firea a transmis la Antena3 ca va face un sondaj in care sa ii intrebe pe bucuresteni daca sunt de acord sa se cheltuiasca cateva milioane de euro pentru daramarea imobilului.

 

"Ii voi intreba si eu pe bucuresteni intr-un sondaj daca sunt de acord sa dam cateva milioane de euro ca sa demolam aceasta cladire in doi timp si trei miscari cum cere Arhiepiscopia. Repet, dupa ce au fost de acord cu aceasta constructie.
 

 

Eu am in acest moment o decizie de instanta, eu pot sa semnez o dispozitie de primar ca sa pun in opera decizia instantei doar dupa ce primesc aviz de la Ministerul Culturii, si pe de alta parte un proces pe rol in care noul proprietar solicita punerea in legalitate potrivit legii a acestei constructii care are toate documentele. E o situatie in care trebuie judecat din toate perspectivele. Nu am niciun interes nici personal, nici institutional", a spus Gabriela Firea, conforma ziare.com.

 

Primarul a precizat ca respinge orice fel de acuzatii i se aduc si ca daca acestea vor continua va apela la justitie.

 

"Resping orice atacuri si acuzatii si daca acestea vor continua vom merge in instanta pentru a apara reputatia Primariei Generala a Capitalei si reputatia mea. Eu chiar nu pot sa accept", a transmis Gabriela Firea.

 

Saptamana trecuta, Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a intrebat primaria condusa de Gabriela Firea, prin intermediul unui comunicat de presa, cand va fi eliberata dispozitia de desfiintare a cladirii Cathedral Plaza. Arhiepiscopul Ioan Robu a spus ca, in opinia sa, primarul general "fuge de obligatia de a da decizia de demolare".

 

In replica, Gabriela Firea l-a somat pe arhiepiscop sa nu mai lanseze acuzatii la adresa ei si a echipei din cadrul Primariei Capitalei.

 

Indignat de reactia ei, Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti, s-a intrebat pe Facebook daca e oare o coincidenta ca "nasa de nunta a primarului general este nimeni alta decat Daiana Voicu, cea care a construit 'turnul coruptiei', Cathedral Plaza". Apoi, intr-o alta postare, el a scris "apropo, cum se spune in limba romana toapa si tupeu?!".

 

Marti, Firea a cerut inlocuirea lui Francisc Dobos din functia de purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti, acuzandu-l de "conduita inadecvata pozitiei sale".

 

Amintim ca demolarea Cathedral Plaza a fost stabilita prin hotarare judecatoreasca, fiind admisa cererea Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti.

 

Reprezentantii Millennium Building Development (MBD), firma care detine Cathedral Plaza, sustin insa ca hotararea de demolare a cladirii de birouri a fost pronuntata intr-un proces in care proprietarul cladirii nu a fost parte chemata in judecata si nu s-a putut apara, iar Primaria Capitalei are obligatia de a "legaliza" cladirea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22