Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Doamna Firea și fundița de pe tort
Lucica Albinescu - - - -
2017-05-22
Scrisori
1

Poate ați întâlnit vreodată o gospodină care, în preajma unei petreceri, se gândește atât de mult la fundița pe care o va pune pe tort, încât uită să mai prepare tortul.

Așa e și doamna Firea. Adevărată maestră în a trage concluzii convenabile planurilor sale, declara de curând: „Am înțeles că bucureștenii își doresc un București curat, deci și ornat“. De unde această concluzie, cine s-a plâns de lipsa ornamentelor? Nu contează! Primărița s-a pus cu sârg pe treabă. A „fericit“ statuile din Piața Universității înconjurându-le cu tot felul de târguri pestrițe, dar nu a observat că în toată zona e doar un singur coș de gunoi, și acela departe de stația de troleibuze. A ridicat în aceeași piață estrade cu muzică bubuitoare și s-a arătat neplăcut surprinsă de pretenția studenților și a profesorilor de a-și desfășura cursurile în liniște. De Paști, a umplut orașul cu niște obiecte demne de o carte a recordurilor kitsch. Semnăturile noastre menite să preîntâmpine această cheltuială inutilă au lăsat-o indiferentă pe primăriță, așa cum o lasă și măcelărirea copacilor sub pretextul toaletării lor.

Am văzut până acum Bucureștiul ornat. Nu contează că nu ne place, nu întreabă nimeni dintre cei ce ar trebui să întrebe câți bani s-au cheltuit în zadar.

Dar unde este Bucureștiul curat? În fațadele mohorîte a căror tencuială stă să cadă în capul trecătorilor? În monștrii de metal și sticlă ridicați ilegal și pentru care costurile demolării trebuie să le suporte primăriile (din banii noștri), și nu cei ce le-au construit încălcând legile? În gropile tot mai multe și mai adânci de pe carosabil? În trotuarele tot mai puțin sigure pentru pietoni? În mijloacele de transport tot mai puține și mai murdare? În capacele de canal care dispar peste noapte și nu sunt înlocuite decât dacă provoacă o tragedie? În apa caldă de la RADET, gălbuie și mirosind a gunoi stătut? Chiar dacă nu o bem sau nu o folosim la gătit, cu această apă ne spălăm rufele, vasele, dinții și trupurile.

Poate, la viitoarele alegeri locale, doamna Firea ne va spune: „În acest mandat n-am putut să vă ofer decât Bucureștiul ornat. Alegeți-mă din nou, ca să vi-l ofer și pe cel curat“.

Asta dacă nu cumva, între timp, la alegerile prezidențiale, va ajunge în fruntea țării.

Halal frunte...?!?

 

Lucica Albinescu

19 mai 2017

TAGS :
Comentarii
CHARLIE 2017-06-22
Nu uitati ca madam Firea , cand a devenit primareasa , a plecat intr'o calatorie de studii in Israel si la Viena , insotita de alai intreg de coafeze, manicuriste etc, ca sa-si largeasca orizontul si sa vada cu ochii ei cum arata un oras modern. Rezultatele le descrii d-ta.Ce a vazut, si ce a facut!
Total 1 comments.
Recomandari
1385
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22