Donald Trump, numai zâmbet la întâlnirea cu Papa Francisc, care avea o mină serioasă

E.b. | 24.05.2017

Papa Francisc și președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, s-au întâlnit miercuri la Vatican într-o reuniune privată care a durat 27 de minute, informează EFE.

Pe aceeași temă

 

 

Papa Francisc și președintele SUA au avut un dialog "cordial" în care au susținut "promovarea păcii în lume" prin intermediul negocierilor politice, potrivit unui comunicat difuzat de Vatican, care a adăugat că în cadrul discuției private cei doi lideri au avut "un schimb de puncte de vedere asupra unor teme legate de actualitatea internațională", conform EFE, preluată de Agerpres.

 

Pacea mondială trebuie obținută "prin intermediul negocierilor politice și al dialogului interreligios, cu accent deosebit pe situația din Orientul Mijlociu și protejarea comunităților creștine", se mai menționează în comunicatul Vaticanului difuzat după întâlnirea dintre Papa Francisc și Trump.

 

Audiența privată a început la ora locală 08:33 (6:33 GMT) și a durat ceva mai mult de cele 20 de minute cât obișnuiesc să dureze discuțiile Papei cu șefii de stat și de guvern care îl vizitează.


Delegația americană — din care au făcut parte fiica cea mare a lui Trump, Ivanka, soțul acesteia, Jared Kushner, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, consilierul pe probleme de securitate națională, H.R. McMaster, și purtătoarea de cuvânt Hope Hicks, plus alte opt persoane — a așteptat finalul întrevederii într-o sală alăturată.


Trump a venit împreună cu soția sa, Melania, care era îmbrăcată în negru, cu părul strâns și purtând un voal negru. Cuplul prezidențial american a fost escortat de Garda Elvețiană de la Vatican către apartamentele pontificale. După aceea, președintele american a intrat singur în așa-numita Sala del Tronetto, aflată lângă biblioteca privată, unde și-a strâns mâna cu Papa Francisc și a pozat pentru fotografi.

 

 

Trump, numai zâmbet. Papa, mină serioasă

 

 

Potrivit DPA, Trump era numai zâmbet, în timp ce papa Francisc aborda o mină mult mai serioasă.

 

Papa Francisc a salutat-o cordial pe Melania Trump și a binecuvântat un obiect pe care soția președintelui american îl ținea în mână. Ivanka i-a adresat câteva cuvinte Suveranului Pontif, care a ascultat-o fără să-i vorbească.


Papa Francisc l-a primit pe Trump cu un "încântat să vă cunosc", în limba engleză, iar Trump i-a răspuns "vă mulțumesc foarte mult" și "este o foarte mare onoare". Apoi ambii au intrat în biblioteca privată, unde s-au așezat față în față la un birou. Suveranul Pontif s-a scuzat față de Trump că nu vorbește bine limba engleză, dar președintele american l-a contrazis. După câteva secunde de discuții informale, fotografii, cameramanii și ziariștii au fost invitați să părăsească sala, moment în care a început dialogul privat, cu ajutorul interpreților.


Cât timp a durat reuniunea dintre Papa Francisc și președintele american, Melania și Ivanka Trump au vizitat Capela Paolina și Sala Regia de la Vatican.

 

După audiența privată, în timpul schimbului tradițional de cadouri, Papa Francisc i-a oferit lui Trump trei documente papale, un exemplar din ultimul său mesaj de pace de Anul Nou și un medalion cu o ramură de măslin. Printre documentele oferite de Papa Francisc lui Trump a fost inclusă și enciclica Laudato Si privind schimbările climatice. "Ei bine, le voi citi", i-a spus Trump.

 

La rândul său, președintele american i-a dăruit Papei Francisc o colecție de cinci cărți scrise de Martin Luther King și o sculptură de bronz făcută de mână de un artist american neidentificat și care reprezintă "speranța unei zile pașnice", deoarece evocă "două valori universale: unitatea și rezistența", potrivit unui comunicat al Casei Albe. Una dintre cărțile lui Martin Luther King, "The Strength to Love" (1963), are autograful cunoscutului activist american pentru drepturile civile. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22