Tăriceanu, deranjat că guvernul se folosește de parlament. Ce replică îi dă Grindeanu

Dora Vulcan | 24.05.2017

Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat deranjat de faptul că Grindeanu folosește Parlamentul pentru asumarea, prin vot, a unor proiecte de lege care-i aparțin, inițiative proprii pe care, crede Tăriceanu, guvernul și nu Parlamentul ar trebui să și le asume.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Tăriceanu a exemplificat cu Legea salarizării unitare a bugetarilor și la cea care e în curs de lansare referitoare la Fondul Suveran de Dezvoltare. 

 

 

 

”Legea salarizării unitare, care era un punct esenţial al programului de guvernare comun, în loc să fie promovată de Guvern, a trebuit să o asumăm noi, la nivelul Parlamentului ca iniţiativă parlamentară. Sigur că din punct de vedere procedural, politic se poate şi aşa ceva, dar e normal ca angajamentele luate prin programul de guuvernare să fie promovate de Guvern”, a spus Tăriceanu, șef al Senatului și partener, alături de Liviu Dragnea, în coaliția de guvernare.

 

 

 

 „Aştept acum să vedem ce se va întâmpla, de exemplu, cu un alt punct din programul de guvernare, crearea Fondului Suveran de Dezvoltare care, este o chestiune esenţială pentru a ne pune în practică, prin programul de guvernare, obiectivele de dezvoltare economică ale României. Înţeleg că, aşa am aflat, s-ar dori ca Parlamentul să fie cel care îşi asumă acest proiect. Putem să facem şi aceste lucruri, dar trebuie până la urmă să înţelegem unde sunt şi de ce sunt anumite rezerve la nivelul Guvernului“, a mai spus Tăriceanu, citat de Adevărul. 

 

 

 Imediat a venit si replica sefului Executivului.

 

"Eu stiu ca doi ministri sunt prezenti si au fost prezenti si vor fi prezenti si in Camera Deputatilor - ministrul Muncii, doamna Olguta Vasilescu, si ministrul Finantelor - la toate dezbaterile.

 

De asemenea, vorbim pe avizul pe care l-a dat Guvernul. A dat un aviz pozitiv, sigur, cu amendamente, in urma cu doua saptamani", a spus Grindeanu, la evenimentul organizat cu prilejul intrarii in flota TAROM a aeronavei "Sarmizegetusa".

 

Premierul a mai spus ca datoria Executivului e de a pune in aplicare programul de guvernare al PSD, iar "restul sunt discutii, nuante".

 

"O sa avem discutii. Guvernul se bazeaza, cum s-a bazat de la inceput, in primul rand pe PSD, pentru ca e partidul care castigat alegerile in mod detasat, si, in al doilea rand, pe coalitia care sustine acest Guvern. Datoria noastra, ca Guvern, e sa punem in aplicare masurile din programul PSD si asta facem. Restul sunt discutii, nuante, pe care le vom analiza, activitatea unuia sau altuia", a afirmat Grindeanu, citat de ziare.com.

 

 

Legea salarizării unitare a bugetarilor a fost trimisă de Grindeanu în Parlament, pentru a fi asumată de senatorii și deputații majorității după ce Dragnea a făcut un anunț în acest sens pe pagina sa de Facebook.

 

 

Declarațiile lui Tăriceanu vin în contextul unui schimb de replici inclusiv între liderul PSD și premierul Grindeanu, primul anunțându-și de mai multe ori intenția de a pune în discuție în coaliție o eventuală remaniere a guvernului, respinsă însă de premier. 

 

Tăriceanu a spus și el că va discuta inclusiv cu colegii din ALDE dacă au motive de insatisfacție legate de activiatea guvernamentală. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22