Firea, acuzată că interzice parada absolvenților din Capitală. Ce spune Primăria Capitalei

Dora Vulcan | 25.05.2017

Primaria Capitalei nu a autorizat in acest an traditionala an Parada Absolventilor organizata de liceele Ion Luca Caragiale si Gheorghe Sincai, scrie Romania Libera.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Reprezentantii municipalitatii le-ar fi transmis celor doua licee sa faca parada pe trotuar sau in curtea scolii, ca sa nu incurce traficul, scrie România liberă. La liceul IL Caragiale, parada este o traditie de 48 de ani, iar la Gh. Sincai, de trei ani.  

 

"Este o aberatie. Asa ceva nu s-a mai intamplat. (...) Bulevardul Dimitrie Cantemir are trei benzi de circulatie pe sens si niciodata nu am avut reactii negative, nici macar din partea soferilor. Oricum, parada nu dureaza mai mult de 15 minute, pentru ca sunt tineri si merg repede. Nu inteleg ce se intampla. Fata de anii trecuti, nu s-a schimbat nimic, in afara de primarul general", a declarat pentru Romania Libera - directorul Colegiului National Gheorghe Sincai, Silvia Musatoiu.

 

Aceasta a explicat ca avea acordul de principiu de la Politia Rutiera a Capitalei pentru organizarea Paradei Absolventilor pentru vineri, in intervalul 9,00-9,30, de la fostul restaurant Budapesta (intersectia Bd. Dimitrie Cantemir cu Bd. Marasesti) pana la Sincai, insa de la Primaria Capitalei a primit raspunsul ca parada poate fi organizata ori sambata ori vineri, dar numai pe trotuar, astfel incat sa nu fie afectat traficul rutier.

 

 

 

 

 Precizari de la Primaria Capitalei:

 

Colegiul National Gheorghe Sincai a solicitat organizarea evenimentului denumit “Parada Absolventilor Colegiului National Gheorghe Sincai, promotia 2017” pentru data de 26 mai, intre orele 08.00-09.30, pe urmatorul traseu: Colegiul National Gheorghe Sincai – Calea Serban Voda – Piata Unirii (trotuarul adiacent Hotelului Horoscop) – Bd. Dimitrie Cantemir – Colegiul National Gheorghe Sincai punct final.

 

De asemenea, Colegiul National Ion Luca Caragiale a solicitat organizarea evenimentului Parada Absolventilor pentru data de 25 mai, intre orele 09.00-09.30, pe traseul: Calea Dorobantilor, din fata Restaurantului Perla – Piata Dorobantilor – str. Roma – Colegiul I. L. Caragiale.

 

Facem precizarea ca reprezentantii Comisiei de analiza si avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice din cadrul PMB nu au blocat desfasurarea celor doua evenimente, ci doar au solicitat organizatorilor ca, in acest an, deplasarea participantilor sa se desfasoare pe trotuar, fara a bloca traficul rutier si pietonal, respectand regulile de circulatie rutiera. Solicitarea comisiei a venit in conditiile in care cele doua evenimente urmau sa aiba loc in zile lucratoare, la ore la care traficul rutier inregistreaza valori crescute.

 

Mentionam faptul ca, din cadrul Comisiei de analiza si avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice fac parte, pe langa reprezentanti ai directiilor de specialitate din cadrul PMB, si reprezentanti ai urmatoarelor institutii cu responsabilitati in organizarea si desfasurarea adunarilor publice: Politia Capitalei, Brigada Rutiera, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti si Politia Locala a Municipiului Bucuresti.

 

Precizam ca Primaria Municipiului Bucuresti, prin Comisia de analiza si avizare a cererilor de organizare a adunarilor publice, a avizat, de asemenea, si Paradele Absolventilor pentru Colegiul National de Informatica, Tudor Vianu si Liceul Teoretic C.A. Rosetti, cu respectarea prevederilor specificate si agreate in protocoalele privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22