UK nu mai trimite informații în SUA. Trump a ordonat anchetarea scurgerilor de informații

Dora Vulcan | 25.05.2017

Marea Britanie suspendă cooperarea cu SUA în cazul anchetei asupra atentatului din Manchester, după ce în presa americană s-au scurs informații dinspre serviciile secrete americane. Prezent la summitul NATO de la Bruxelles, Trump a anunțat că a ordonat o anchetă privind scurgerile de informații.

Pe aceeași temă

 

 

 

Oficialii britanici au fost revoltați de apariția unor fotografii în cotidianul The New York Times care arată probe din atacul comis la Manchester Arena. Oficialii britanici spun că publicarea acestor detalii compromit ancheta. Poliția din Grater Manchester este de-a dreptul „furioasă”, transmite Reuters.

 

Anterior, în presa americană apăruse fotografia atacatorului Salman Abedi, la 24 de ore de la atentatul în care au murit 22 de persoane.  Ministrul britanic de interne, Amber Rudd, a spus că este „iritată” de dezvăluirea identității lui Abedi în pofida voinței Londrei și a avertizat Washingtonul „să nu se mai întâmple”.

 

 

 

Premierul Theresa May s-a plâns joi președintelui Donald Trump la întâlnirea de la summitului NATO de la Bruxelles

 

 

Singurul domeniu în care așa-numita relație specială a Marii Britanii cu SUA chiar funcționează este domeniul împărtășirii informațiilor. Este o relație care se bazează pe încredere, indiferent cine vine la conducere în Marea Britanie și SUA, pentru că se manifestă la nivelul instituțiilor. Acestea discută direct și nu prin intermediul unor terți, ca să nu mai vorbim de media. De aceea încălcarea acestei convenții tacite care funcționa de mult timp a înfuriat guvernul britanic, explică BBC.

 

 

 Trump a ordonat o anchetă privind scurgerile de informaţii după atentatul din Manchester

 

 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi, în discursul susținut la summitul NATO de la Bruxelles că a ordonat Departamentului de Justiţie să ancheteze scurgerile de informații din ancheta de la Manchester în presa americană și a calificat incidentul ca o „ameninţare gravă” la adresa securităţii naţionale, relatează Reuters.

 

„Nu există nicio relaţie pe care să o preţuim mai mult decât relaţia specială dintre Statele Unite şi Marea Britanie”, a spus el, precizând că scurgerile de informaţii din presa americană sunt „profund îngrijorătoare”.

 

„Administraţia mea va ajunge la sursa acestui incident”, a promis el, adăugând că a cerut Departamentului de Justiţie, dar şi altor agenţii să facă o anchetă aprofundată.

 

Preşedintele american a descris atentatul de la Manchester drept „barbar şi crud”, comis de nişte „rataţi”. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22