Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Merkel, aluzie la relația cu SUA: S-a încheiat vremea în care ne puteam baza unii pe alții
E.B. - - - -
2017-05-29
International
0

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că "vremea în care ne puteam baza pe deplin unii pe alții aproape s-a încheiat", într-o aparentă aluzie la relația dintre Europa și SUA, relatează AFP și DPA.

 

 


"Noi, europenii, trebuie să ne luăm destinul în mâini", a declarat duminică, la Munchen, cancelarul german Angela Merkel după summitul G7 de sâmbătă marcat de tensiuni între președintele american Donald Trump și aliații săi occidentali, conform AFP și DPA, preluate de Agerpres.

 

Desigur, acest lucru se poate face numai în spiritul prieteniei cu Statele Unite și Marea Britanie, a spus ea.

 

"Însă, trebuie să ne luptăm pentru viitorul nostru, ca europeni, pentru propriul nostru destin", a adăugat cancelarul german, în opinia căreia relațiile cu președintele francez Emmanuel Macron trebuie să fie cu atât mai strânse.

 

Angela Merkel a făcut aceste declarații în capitala Bavariei în urma summitului G7 (Germania, Franța, Italia, Japonia, Canada, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie) de la Taormina, în Sicilia, unde unitatea dintre cele șapte țări cele mai bogate din lume s-a destrămat în fața lui Donald Trump, care a refuzat să sprijine Acordul de la Paris împotriva încălzirii globale.

 

Cancelarul german a calificat discuțiile de vineri și sâmbătă asupra climatului "deloc satisfăcătoare".

 

TAGS : Merkel Trump Europa SUA destin aluzie sprijin summitul G7
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
3108
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22