Situație penibilă în Parlament. Cum arată sufrageria lui Oprea, o oră de discuții

I.g. | 31.05.2017

Membrii Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 au discutat, preț de o oră, despre cum arată sufrageria lui Gabriel Oprea. După ce Neculai Onţanu a susţinut că nu ţine minte detaliile, parlamentarii s-au arătat deranjaţi că fostul lider UNPR îi sfidează.

Pe aceeași temă

 

 

Onţanu a susţinut că era o cameră obişnuită, în timp ce membrii Comisiei au cerut detalii despre mobilier, amplasament şi tipul de sufragerie. Discuţia s-a încheiat fără nicio concluzie, scrie News.ro. Onțanu a spus în fața Comisiei că nu i-a văzut la întâlnirea din 2009 pe Florian Coldea, pe Laura Codruţa Kovesi sau pe George Maior. La insistenţele parlamentarilor, care s-au întrebat cum de nu i-a văzut, în condiţiile în care alţi participanţi susţin că au fost acolo, Onţanu a închis subiectul, afirmând că nu poate da alte detalii, pentru că este citat ca martor la Parche. El nu a dorit să spună nici măcar cât timp a stat la Gabriel Oprea acasă în 2009, deşi zilele trecute a făcut declaraţii pe această temă în faţa jurnaliştilor, mai scrie News.ro.

 

Senatorul USR Mihai Goţiu a insistat să afle detalii pe acest subiect și i-a cerut lui Neculai Onțanu să ”descrie casa lui Oprea” și, cum martorul nu a oferit informații suplimentare, parlamentarul a concluzionat că acesta ”sfidează comisia. Nu-şi aduce aminte cum arăta unde a fost”. ”Aţi intrat pe o uşă. Casa aceea are două niveluri, un nivel? (...) Când aţi intrat aţi urcat nişte scări sau aţi mers într-o cameră? (...)  Aţi intrat într-un hol, într-o cameră, în altă cameră? (…) Motivul pentru care am pus aceste întrebări este pentru a putea stabili dacă domnul Onţanu ne minte sau nu când spune că nu a văzut pe nimeni la acea întâlnire. Da, sunt case în care dacă intri poţi să intri direct în sufragerie sau în altă cameră sau sunt case care sunt deschise (...) Consider că ceea ce se întâmplă acum este, pentru a treia oară pe ziua de azi, sfidare)”, a spus Goţiu.

 

Neculai Onţanu l-a ironizat pe senator, aducând în discuţie o deja celebră poză, care l-ar înfăţişa pe Goţiu dormind pe plajă: ”Dacă un senator al României, întrebarea principala este aceea pe unde aţi intrat în locuinţa cuiva este relevantă atunci, iertaţi-mă, că am serioase semne de întrebare (...) Nu eram sub influenţa alcoolului, cum sunt unii, căzuţi pe jos”.

 

Goţiu a revenit la tema sufrageriei, cerând ca Onţanu să spună ”cum arăta încăperea”: ”Mă gândesc că totuşi câteva elemente, mai mare, mai mic, un televizor...”. ”Haideţi să vă dau câteva elemente mai importante: sigur că avea o lustră, nu ştiu cum arăta, dar avea”, i-a răspuns, ironic Onţanu. După o discuție de o oră, în care au mai intervenit, pe rând, parlamentarii Steluța Cătăniciu și Mihai Fifor, audierile au fost suspendate.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22