Moscova expulzează 5 diplomați moldoveni. Dodon, consideră reacţia Moscovei întemeiată

Dora Vulcan | 31.05.2017

Moscova a expulzat cinci diplomati moldoveni, in replica la o masura similara luata de Chisinau luni, a anuntat Ministerul rus de Externe. MAE rus a precizat ca cei cinci angajati ai misiunii diplomatice moldovene de la Moscova au primit ordin de a parasi Rusia in termen de trei zile.

Pe aceeași temă

 

Comentand decizia, conducerea rusa si-a exprimat speranta ca Republica Moldova isi va da seama ca actiunile sale neprietenoase sunt contraproductive.

 

Ca o reactie imediata, presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat ca Rusia a raspuns simetric la actiunile guvernarii de la Chisinau, care nu tine cont de interesele cetatenilor sai.

 

 

"Timp de 25 de ani, istoria relatiilor diplomatice dintre Republica Moldova si Federatia Rusa nu s-a aflat niciodata pe marginea prapastiei, cum este la moment. Iata la ce duc deciziile iresponsabile si actiunile guvernului moldovenesc si a majoritatii parlamentare care nu sunt adoptate in interesele poporului sau, ci reiesind din interesele geopolitice ale curatorilor occidentali.

 

In urmatoarele zile voi avea intalniri, la diferite niveluri cu autoritatile Federatiei Ruse. Sper ca nu vor urma si alte actiuni de ordin economic si social din partea Rusiei. Totul depinde de Chisinau", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

 

Seful statului a subliniat ca, "in cazul in care Guvernul va continua sa tensioneze relatia moldo-rusa, sa provoace ruperea relatiilor cu partenerul nostru strategic principal - Federatia Rusa, cuvantul va ramane dupa noi, poporul Republicii Moldova".

 

 

 

Cinci diplomati rusi au fost declarati, luni seara, "persona non grata" de catre autoritatile de la Chisinau

 

Autoritatile moldovene nu au dat mai multe informatii cu privire la motivele care au dus la luarea deciziei.Printre diplomatii rusi vizati de expulzare se numara si Alexandr Grudin, consilierul atasatului militar al Federatiei Ruse de la Chisinau, Igor Dovbnea. Grudin figureaza in dosarul de tradare intentat dostului deputat moldovean Iurie Bolboceanu, transmite Digi 24.

 

Dodon a reactionat extrem de dur dupa declararea a cinci diplomati rusi "persona non grata" de catre autoritatile moldovene, sustinand ca este vorba de un gest "revoltator" si despre o comanda venita din partea Occidentului.

 

"Guvernarea a comis un gest revoltator in raport cu partenerul nostru strategic Federatia Rusa", si-a inceput presedintele moldovean mesajul postat pe Facebook. 

 

De asemenea, acesta si-a exprimat indignarea profunda vizavi de "aceasta ostilitate afisata a diplomatiei moldovenesti si o condamn in mod categoric".

 

Ulterior, el a convocat Consiliul Suprem de Aparare al tarii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22