Premieră: „Karamazovii”, în regia Nonei Ciobanu

Fara Autor | 01.06.2017

2017 / 06 / 08

Pe aceeași temă

Joi, 8 iunie, la Teatrul Mic va avea loc premiera piesei “Karamazovii”, de Horia Lovinescu şi Dan Micu, în regia Nonei Ciobanu, adaptare a romanului “Fraţii Karamazovi” de F.M. Dostoievski.  Este cea de-a cincea premieră propusă de Teatrul Mic în această stagiune, după poemul teatral rock ”Deşteptarea Primăverii” de Frank Wedekind, în regia lui Vlad Cristache şi pe muzica live a trupei FIRMA, ”Rendez-vous pe Lună” de Alexandr Galin, în regia lui Gelu Colceag,; “Familia Fără Zahăr”, în regia lui Radu Apostol, coproducţie cu Centrul de Teatru Educaţional Replika, şi ”Singularity”, coproducţie cu Teatrul de Artă Bucureşti, în regia Marianei Cămarăşan.

 

Construită ca un decupaj uneori cinematografic, cu un decor care se metamorfozează continuu, lumea Karamazovilor se arată publicului “paradoxală, complexă, totală, o lume în care suferinţa este necesară, asumată, mântuitoare; o lume polifonică, în care sufletul omenesc e întors pe toate feţele, până la ultima consecinţă” (Nona Ciobanu).

 

Karamazovii - Marian Râlea (Feodor), Cristian Iacob (Ivan), Radu Zetu (Dimitri), Rareş Florin Stoica (Alioşa) şi Bogdan Talaşman (Smerdiakov) - îşi consumă trăirile şi sunt captivi într-un loc în care vin atât Dumnezeu, cât şi Diavolul, un spaţiu industrial abandonat, care poartă amprenta puternică a scenografului Peter Košir.

 

Textul care stă la baza acestui spectacol este unul care a făcut istorie în teatrul românesc în anii ’80. Muzica ambelor spectacole “Karamazovii”, cel din prezent, regizat de Nona Ciobanu şi din cel din 1981, în regia lui Dan Micu, este compusă de Vasile Şirli, care, din 1990, este director muzical la Disneyland Paris. 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22