Trump a anunțat retragerea SUA din Acordul de la Paris

I.m. | 01.06.2017

Preşedintele american Donald Trump a anunţat, joi, retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris, relatează BBC News.

Pe aceeași temă

 

”Pentru a-mi îndeplini angajamentul solemn de a proteja America şi cetăţenii săi, Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, dar încep negocieri fie pentru a reintra în Acordul de la Paris, fie o tranzacţie întru totul nouă în baza unor prevederi care să fie echitabile pentru Statele Unite, afacerile sale, muncitorii săi, poporul său, contribuabilii săi”, a declarat Donald Trump.

 

”Aşadar, ieşim. Dar vom începe să negociem şi vom vedea dacă putem să facem un acord care să fie corect”, a spus Trump în Grădina Trandafirilor. Anunțul lui Trump a atrs, în Grădina Trandafirilor, urale şi ropote de aplauze la declaraţiile preşedintelui.

 

”Naţiunile care rămân în Acordul de la Paris vor fi naţiunile care vor culege roadele prin crearea de locuri de muncă şi industrii”, afirmă predecesorul lui Trump, Barack Obama, citat într-un comunicat postat în timpul conferinţei miliardarului, conform News.ro. ”Eu cred că Statele Unite ale Americii ar trebui să se afle în frunte. Însă chiar şi în absenţa leadershipului american, chiar dacă această administraţie se alătură unei mâini de naţiuni care resping viitorul, sunt încrezător că statele noastre, oraşele şi afacerile vor interveni şi vor face şi mai mult pentru a deschide calea şi a ajuta la protejarea pentru generaţiile viitoare a singurei planete pe care o avem”, se arată în același comunicat. Trump a mai precizat că acordul favorizează China şi India, în detrimentul Statelor Unite.

 

”Donald Trump a mai precizat că ”Acordul este o redistribuire masivă a bogăţiei Statelor Unite şi altor ţări. Afacerile noastre se vor opri în multe cazuri”. Președintele american a mai spus că acest pact este un exemplu de ”intrare a Washingtonului într-un acord care dezavantajează Statele Unite în beneficiul exclusiv al altor companii. (...) ”Nu doar că această înţelegere le impune cetăţenilor noştri restricţii economice dure, dar nu se ridică la nivelul idealurilor noastre. Ca unul căruia îi pasă profund de mediu, şi îmi pasă, nu pot să susţin cu conştiinţa împăcată o înţelegere care pedepseşte Statele Unite, ceea ce face. Fondul Verde pentru Climă al ONU, apreciază Trump, este o înţelătorie menită să ia banii Statelor Unite, ”aşa că o să plătim miliarde şi miliarde şi miliarde de dolari”. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22