Teroare la Londra: 7 morţi, 21 răniți în stare critică. Atacatorii, ucişi. 12 arestați

Dora Vulcan | 04.06.2017

Bilanțul atentatului comis sâmbătă seara în centrul Londrei a crescut la șapte morți, după ce un bilanț precedent consemna șase persoane decedate, a anunțat duminică poliția londoneză, citată de AFP și Reuters. 21 dintre cei 48 de răniți sunt în stare foarte critică, anunță serviciul de sănătate englez.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

 

Londra a fost în noaptea de sâmbătă de duminică ţinta unui nou atac terorist, chiar în centrul capitalei. O camioneta a intrat in plin in trecatorii de pe London Bridge. Din masina au coborat trei barbati, care au inceput sa injunghie oamenii la întâmplare pe stradă şi în baruri. Un martor ocular a declarat pentru BBC ca atacatorii au strigat "asta este in numele lui Allah". Incidentele au loc cu doar 4 zile inaintea alegerilor generale din Marea Britanie. Atentatul nu fusese inca revendicat in cursul diminetii de duminica.

 

 

18.00 -  Douazeci si unu dintre cei raniti in atacul de sambata de la Londra se afla intr-o stare critica, informeaza agentia de presa Press Association duminica citand NHS Anglia, autoritatea sanitara, anunță Reuters.

 

15.45 - Politistii britanici au arestat 12 persoane în Barking (estul Londrei), despre care presupune că au legătură cu atacul de sâmbătă noaptea (Reuters).  

 

 15.09 - Poliția a efectuat un raid la locuința unuia dintre cei trei atacatori (Sky News) 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

13.30 - Alegerile legislative anticipate din Marea Britanie se vor desfășura așa cum au fost programate în data de 8 iunie, în pofida atentatului de sâmbătă seara de la Londra, soldat cu șapte morți, iar campania electorală - suspendată de toate partidele duminică - se va relua în mod normal luni, a anunțat duminică premierul Theresa May,


 

11.55 - Printre persoanele rănite figurează și patru cetățeni francezi, dintre care unul se află în stare gravă, a precizat duminică ministrul de externe Jean-Yves Le Drian într-o intervenție la postul de radio France Info, după ce Palatul Elysee anunțase inițial că doi francezi se află printre "victime". (Agerpres)

 

11.36 -  Președintele Rusiei "condamnă" atentatul de la Londra și transmite condoleanțe (Agerpres)

 

11.05 - Familia Regală transmite compasiunea și regretul său familiilor victimelor atentatului de la Londra (Agerpres)

 

9.40 - MAE condamnă atacurile

 

9:23 - Angela Merkel, prima reactie dupa atacul terorist: Germania este alaturi de Marea Britanie. (AFP)

 

9:02 - Campania electorala pentru alegerile din 8 iunie a fost suspendata. Britanicii cer, pe retelele de socializare, amanarea alegerilor.

 

8:40 -  Bilant:6 morti si 48 de raniti.  6 oameni si-au pierdut viata in atac, anunţă poliţia britanică. 30 de raniti au fost transportati la spital, a anuntat Serviciul de Ambulanta din Londra.

 

7.43 - Sprijn total din partea SUA pentru Regatul Unit; anunţă Trump pe Twitter

 

Whatever the United States can do to help out in London and the U. K., we will be there - WE ARE WITH YOU. GOD BLESS!

 
 

 

4:31 - Presedintele francez Emmanuel Macron: "In fata acestei noi tragedii, Franta este mai mult ca niciodata alaturi de Marea Britanie. Gandurile mele se indreapta spre victime si spre rudele lor"

 

3:44 - BBC a prezentat fotografii cu posibilii atacatori de la Londra care au fost impuscati de politisti, unul dintre ei avea cutii metalice legate de corp (Reuters)

 

3.16 - The Sun anunta ca doi atacatori ar fi fost ucisi de politie, alti trei fiind in libertate

 

3.15 - The Sun anunta 7 morti in urma atacurilor. Cifra nu e confirmata oficial

 

3.05 - "Asta e pentru Allah!", ar fi strigat un atacator (BBC)

 

2.58 - Politia britanica: incidentele sunt "atacuri teoriste" (BBC)

 

2.55 - Politia anunta ca incidentul de la Vauxhall (o injunghiere) nu are legatura cu cele doua atacuri teroriste (duba care a intrat in pietoni pe London Bridge si injunghierile din Borough Market)

 

2:44 -Sky News a difuzat o declaratie a premierului Theresa May, care afirma ca incidentele din Londra sunt tratate ca "potentiale acte teroriste"  

 

2.34 - Martori citati de Reuters: Camioneta i-a lovit din spate pe trecatorii aflati pe trotuarul London Bridge

 

2.22 - Un bodyguard relateaza pentru BBC ca a vazut trei atacatori injunghiind patru victime in zona Borough Market

 

2:07 - Sfatul politiei catre londonezii aflati in zona incidentelor: RUN / HIDE / TELL (Fugi / ascunde-te / anunta)

 

2.06 - Cel putin doi oameni injunghiati intr-un bar de langa London Bridge - CNN

 

2:01 -Politia cere oamenilor aflati in zona incidentelor din Vauxhall, London Bridge si Borough Market sa caute adapost si sa se indeparteze de scena atacurilor. Politisti aflati in zona sudica a London Bridge au declarat pentru BBC ca exista cel putin o victima

 

1.52 - Incidentul de pe London Bridge este "posibil atac terorist: (BBC)

 

1.50 - Un al treilea incident are loc chiar acum in Vauxhall (sudul Londrei), politia intervine (BBC)

 

1.48 - Politia confirma ca au existat persoane injunghiate in Borough Market si ca politistii au tras focuri de arma in zona (The Guardian)

 

1.38 - Cei trei suspecti cautati de politie ar putea fi inarmati (Reuters)

 

1.30 - E oficial: au existat doua incidente separate. Camioneta care a intrat in trecatori pe London Bridge si oameni injunghiati la Borough Market (Reuters)

 

1:23 - Politia londoneza anunta, pe Twitter, ca, pe langa London Bridge, politistii intervin intr-un al doilea incident la Borough Market, fara a oferi detalii suplimentare (The Guardian)

 

1.06 - Primele detalii despre incident: Reporterul BBC Holly Jones, care se afla pe podul London Bridge la momentul atacului, a relatat cum a avut loc: camioneta era condusa de un sofer si avea o viteza de circa 50 mile/ora (circa 80 km/ora). Camioneta a iesit de pe carosabil si a intrat in zona pietonala, unde a lovit trecatorii. Circa cinci oameni au fost tratati de ambulantele sosite imediat. Camioneta circula dinspre centrul Londrei. Soferul camionetei a fost arestat si incatusat (Hotnews).

 

1.01: London Bridge a fost inchis.

 

00:59 The Telegraph vorbeste despre 15-20 de oameni raniti si despre informatii potrivit careia o persoana a intrat intr-un restaurant si a injunghiat doua persoane

 

00:57 Martori oculari au declarat pentru Reuters ca au vazut trei persoane care par sa fi avut gatul taiat

 

00.55: Cel putin trei raniti in urma unor injunghieri - Reuters

 

00.53: Politia britanica a deplasat forte impresionante la fata locului (BBC, Reuters). Politia le cere londonezilor sa evite zona London Bridge 

 
 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22