Prima victimă a atentatului de la Londra, identificată. Este Christine Archiblad din Canada

E.b. | 05.06.2017

Autorităţile britanice au identificat-o pe canadianca Christine Archibald drept prima victimă a atentatului terorist de pe London Bridge.

Pe aceeași temă

 

 

Ea a lucrat de-a lungul vieţii în mai multe centre pentru persoane fără adăpost din Canada, înainte de a se muta pentru a fi alături de logodnicul ei din Europa, relatează SkyNews.

 

Suntem întristaţi de pierderea acestei frumoase fiice şi surori. Ea avea loc în inimă pentru toată lumea şi credea cu tărie că fiecare persoană are valoare şi merită respectată. Şi-a trăit această credinţă atunci când a muncit într-un centru pentru persoane fără adăpost, înainte de a se muta în Europa pentru a fi alături de logodnicul ei. Ea nu ar fi înţeles cruzimea fără margini care a dus la moartea ei”, se arată într-un comunicat transmis de familia Archibald.

 

De asemenea, viitoarea cumnată a victimei susţine că logodnicul a ţinut-o în braţe pe Christine Archibald în timp ce aceasta murea. Nu este clar dacă femeia a fost rănită de furgoneta de pe London Bridge sau a fost înjunghiată în Borough Market.

 

Şapte persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 48 au fost rănite după ce trei atacatori au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe London Bridge, înainte de a-i ataca pe trecători cu mai multe cuţite în zona Borough Market.

 

Premierul Trudeau s-a declarat distrus atunci când a aflat că printre persoanele ucise în atentat se numără şi o femeie din Canada.

 

Aceste acţiuni motivate de ură nu ne descurajează; doar ne întăresc hotărârea. Canadienii stau alături de britanici. Vom continua să colaborăm cu Marea Britanie şi cu aliaţii noştri în lupta de combatere a terorismului şi pentru a-i aduce pe vinovaţi în faţa justiţiei”, a declarat liderul de la Ottawa.

Printre cele 48 de persoane rănite se numără şi cetăţeni străini din Spania, Germania, Noua Zeelandă, Australia şi Franţa.

 

De asemenea, 36 de persoane rămân în continuare internate în spital, iar un număr de 21 sunt în stare gravă după atentatul de pe London Bridge.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22