Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Candidatura lui Ludovic Orban la șefia PNL, susținută de interimara Raluca Turcan
Dora Vulcan - - - -
2017-06-05
Actualitate Interna
0

Liderul interimar al PNL, Raluca Turcan, a anuntat ca susține candidatura lui Ludovic Orban la șefia partidului. Ea spune că Orban este singurul care i-a cerut sprijinul și că este "persoana care poate sa stranga cel mai bine energiile din interiorul PNL", transmit News.ro și Turnul Sfatului.

 

 

 

 

Presedintele interimar al PNL spune că Ludovic Orban a fost cel care i-a solicitat "sprijinul si interventia" în competiția internă din partid și pe motiunea pe care o va propune Congresului, la alegerile din 17 iunie, motiv pentru care a decis să-i și acorde sprijinul, transmite News.ro, preluată de Hotnews.ro.

 

"Cele doua cai pe care le propun si le solicit in echipa care va strange energiile in jurul domnului Ludovic Orban sunt structurarea unei opozitii solide la PSD si parteneriatul cu Klaus Iohannis. Ludovic Orban este singurul candidat la presedintia PNL care mi-a solicitat sprijinul si interventia si completarea pe motiunea pe care domnia sa o va inainta in fata Congresului. In conditiile in care consider ca PNL are nevoie ca de aer de aceasta unitate interna, de autoritate si de experienta a liderului astfel incat baza sa se simta motivata suta la suta pentru a-i servi pe cei care se uita spre PNL, am decis ca astazi sa semnez motiunea domnului Ludovic Orban si sa completez aceasta motiune cu cele doua directii strategice: opozitie ferma la PSD si parteneriat cu presedintele Klaus Iohannis", a anunțat Turcan, citată de News.ro

 

Ea spune despre Orban că este  "persoana care poate sa stranga cel mai bine energiile din interiorul PNL este Ludovic Orban" și că se consideră datoare să-l sprijine pentru ca ”PNL sa nu mai aiba nicio motivatie ulterioara pentru care sa nu se concentreze pe politica de dreapta, ferma, convingatoare pe scena politicii romanesti".

 

Ea a atras atenția că opozitia la PSD "este fundamentala"  în continuare.

 

"Nu poti sa castigi alegerile parlamentare in anul 2020 daca oamenii nu te percep ca alternativa la tot ceea ce inseamna aroganta, superficialitate, incalcarea legii si abuzul la adresa statului pe care PSD l e ofera astaziin Romania", a mai spus liderul interimar al PNL.

 

În opinia liderului PNL, partidul trebuie să fie liderul ferm al dreptei politice.

 

”O opoziție de succes la PSD pregătește o alternativă clară la PSD si perspectiva unei guvernări de succes. Dacă vrem să fim prima opțiune a românilor pentru viitoarea guvernare, trebuie să fim partidul în care își pun nădejdea cei mai mulți dintre nemulțumiții de proasta guvernare a PSD și de acțiunile politice iresponsabile ale majorității actuale. Vom atinge acest deziderat doar dacă face opoziție fermă față de guvernarea Dragnea-Grindeanu și de practicile politice toxice ale majorității PSD- ALDE”, a mai spus Turcan, citată de Turnul Sfatului.

 

Raluca Turcan consideră că și-a îndeplinit misiunea pe care și-a asumat-o, de a ”ține partidul unit până la Congres”.

 

"As dori sa fac un anunt, pentru ca misiunea mea in calitate de presedinte interimar al PNL a fost sa tin partidul unit pana la momentul Congresului, sa tin partidul pe directia care sa atraga cat mai multi oameni care se simt dezamagiti de prestatia PSD in ultima perioada si, de asemenea, Congresul sa fie un moment unificator, in urma caruia PNL sa iasa intarit. Avem o competitie interna si o buna parte din misiunea pe care mi-am asumat-o a fost indeplinita", a spus Turcan.

 

Ludovic Orban și-a prezentat luni, la Sibiu, motiunea cu care va candida la șefia PNL la Congresul din 17 iunie. Contracandidații săi vor fi: Cristian Busoi si Viorel Catarama.

 

(foto Turnul Sfatului)

TAGS : pnl raluca turcan ludovic orban candidatura sustinere congres alegeri
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1241
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22