Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Doi dintre autorii atacului de la Londra, identificați. Unul fusese investigat de MI5
Dora Vulcan - - - -
2017-06-05
International
1

Poliția britanică a făcut publice indentitățile a doi dintre autorii atacului din noaptea de sâmbătă spre duminică de pe London Bridge, soldat cu 7 morți și 48 de răniți.

 

 

 

 '

 

 Khuram Butt si Rachid Redouane sunt doi dintre cei trei autori ai atacului de sâmbătă noaptea, transmit Reuters și BBC. 

 

Khuram Shazad Butt (27 de ani), cetățean britanic, născut în Pakistan, era casatorit, avea copii și locuia in cartierul est-londonez Barking, unde au și descins forțele poliției după atacul de sâmbătă noaptea.

 

El figura pe lista agenților MI5.

 

Ironic, el a aparut intr-un documentar al postului de televiziune Channel 4 despre o grupare de islamisti extremisti, care s-a format in jurul predicatorului Anjem Choudary.

 

Cel e al doilea, Rachid Redouane, cunoscut și ca Rachid Elkhdar, nu intrase în atenția autoritatilor britanice, era de origine libiana si marocana și îi sunt atribuiți doi ani de naștere, după cele două identități: în 1986 sau 1991.

 

Identitatea celui de al treilea atacator nu a fost făcută publică.   

 

Aceștia au fost identificați după investigarea a 500 de persoane de pe o listă de 3000 de suspecți.  

 

 

Sâmbătă seara, trei atacatori la bordul unei camionete au intrat în plin într-o mulțime de pietoni în zona Podului Londrei, după care au ieșit din vehicul și au atacat trecătorii cu cuțite, făcând, după ultimul bilanţ, 7 morți și 48 de răniţi, înainte de fi uciși de poliție. Acesta este al treilea atac care a lovit Marea Britanie în mai puțin de trei luni.

 
TAGS : londra atac london bridge khuram butt rachid redouane
Comentarii
FLORIAN D. MIREA 2017-06-05
Predicatorii musulmani si moscheile trebuie imediat inchise peste tot in Europa, iar teroristii si cei care ii sustin trebuie inchisi pe viata in puscarii de maxima siguranta, cu regim sever. Fara nici o comunicare cu exteriorul Ingropati de vii in puscarie. Altfel vor ingropa ei Europa, ca asta sunt pusi sa faca de o serie de state teroriste ale lumii..
Total 1 comments.
Mai multe din International
1691
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22