Poliţist, atacat cu un ciocan în faţa catedralei Notre Dame: "Asta este pentru Siria!"

Dora Vulcan | 06.06.2017

Un ofițer de poliție a fost atacat cu un ciocan marți în curtea Catedralei Notre Dame din Paris de un atacator care a fost rănit după ce a fost împuşcat de poliţie, transmite AFP.

Pe aceeași temă

 

 

 

Atacatorul, rănit în piept, a fost transportat la un spital din apropierea prefecturii poliţiei, au declarat surse din cadrul poliţiei. Incidentul a avut loc la ora 16:20, potrivit unor surse de poliție, într-una dintre cele mai vizionate locaţii din Paris și o atracție turistică de top scrie AFP.

 

 

Un martor a spus că a văzut "o mulțime în mișcare“,  „oameni care au intrat în panică, am auzit două focuri, un om culcat la pământ, sânge peste tot“.

 

 

Atacatorul ar fi strigat în momentul agresiunii "Asta este pentru Siria" şi avea asupra lui o carte de identitate care cerifica faptul că ar fi student alegerian, document a cărui autenticitate trebuie, însă, verificată, a spus ministrul de Interne Gerard Collombs, într-o scurtă conferinţă făcută la faţa locului, transmite AFP.  

 

Deşi l-a atacat pe poliţist cu un ciocan, el avea asupra lui şi un cuţit de bucătărie. 

 

 

Catedrala Notre Dame, situată în inima Parisului turistic, este unul dintre cele mai vizitate monumente din Europa, cu 13 milioane de vizitatori pe an. Peste o mie de oameni au fost ținuți în liniște în interiorul clădirii religioase, potrivit unui purtator de cuvant al monumentului.  

 

 

Departamentul de poliție a cerut publicului să evite zona,  chiar dacă "situaţia este sub control". O anchetă a fost imediat deschisă de un procuror specializat în terorism.

 

 

Franța a fost vizată de un val fără precedent de atacuri jihadiste începând cu 2015 (239 morți)

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22