Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Ultimul bilanţ al victimelor în atentatul de la Londra: opt persoane decedate
Dora Vulcan - - - -
2017-06-07
International
0

Poliția britanică a confirmat, miercuri, faptul că numărul persoanelor decedate în urma atacului comis sâmbătă seară în zona London Bridge a ajuns la opt, transmite AFP.

 

 

 

Anterior poliția, care era în căutarea francezului Xavier Thomas, dat dispărut în urma atacului, anunțase că a găsit un cadavru în fluviul Tamisa, scrie Agerpres care citează Agenţia France Presse.

 

 

Sâmbătă seara, trei atacatori la bordul unei camionete au intrat în plin într-o mulțime de pietoni în zona Podului Londrei, după care au ieșit din vehicul și au atacat trecătorii cu cuțite, făcând 7 morți și 48 de răniţi, înainte de fi uciși de poliție. O persoană a murit între timp la spital dintre cele 21 aflate în stare foarte critică. Acesta este al treilea atac care a lovit Marea Britanie în mai puțin de trei luni.

 

 

Cei trei atacatori au fost identificați drept Khuram Butt (27 de ani), Rashid Redouane (30 de ani) și Youssef Zaghba (22 de ani).

 

Butt, un britanic în vârstă de 27 de ani, era cunoscut serviciilor de securitate, care nu dețineau elemente care să lase să se creadă că el pregătea un atentat. Cel de-al doilea atacator, Redouane, în vârstă de 30 de ani, pretinsese că este de cetățenie marocană și libiană și era necunoscut serviciilor de securitate. Anchetatorii britanici au precizat că Zaghba nu s-a aflat în atenția poliției sau a serviciilor de informații interne britanice.

 

 

 

TAGS : londra atac london bridge bilant decese xavier thomas cadavru tamisa
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
821
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22