Chris Wray, noul şef al FBI, fost adjunct al procurorului general în administraţia Bush

Dora Vulcan | 07.06.2017

Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat miercuri numirea unui nou şef al FBI, în persoana lui Chris Wray, fost adjunct al procurorului general în administraţia Bush. Anunţul a fost făcut pe Twitter.

Pe aceeași temă

 

 

 

Postul a rămas vacant după demiterea lui James Comey, incomod pentru Trump pentru că ancheta relaţiile echipei sale de campanie cu Moscova. 

 

 

 Trump a confirmat printr-un mesaj postat pe Twitter decizia de a-l numi pe Wray în fruntea biroului:

 

 

 

 

I will be nominating Christopher A. Wray, a man of impeccable credentials, to be the new Director of the FBI. Details to follow.

 
 

 

 

"Îl voi nominaliza pe Christopher A. Wray, un om cu o reputație impecabilă, să fie noul Director al FBI. Detaliile vor urma", a scris acesta pe rețeaua de socializare.

 

 

 

Chris Wray a fost procuror general adjunct din 2003 până în 2005, în timpul administrației Bush, și se afla pe lista restrânsă de persoane luate în considerare pentru înlocuirea lui Comey.

 

 

 

James Comey a fost demis din funcție pe 9 mai de către Donald Trump, fapt care a iscat un scandal legat de investigațiile FBI-ului în legăturile campaniei republicane cu Rusia.

 

 

 

 

Numirea, cu o zi înainte ca incomodul Comey, demis de Trump, să depună mărturie în Senat

 

 

Senatul Statelor Unite trebuie să aprobe alegerea lui Trump. Anunțul lui Trump vine cu o zi înainte ca James Comey să depună mărturie în fața Comitetului de Informații al Senatului privind presupusa interferență a Moscovei și a legăturilor potențiale ale echipei de campanie a lui Trump cu Moscova, scrie Reuters.

 

Președintele s-a întâlnit săptămâna trecută cu candidați pentru postul de director FBI, inclusiv Wray, potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Sean Spicer.

 

Wray lucrează în prezent pentru King & Spalding, o firmă de avocatură şi a fost adjunct al procurorului general ca şef al Diviziei Penale din Departamentul de Justiție. Este specializat în fraudă corporativă şi cazuri care implică piețele financiare din SUA, potrivit biografiei sale de pe site-ul firmei de avocatură. 

 

Un fost oficial FBI a exprimat dubii că Wray ar avea experiența necesară de management pentru a conduce o agenție cu mai mult de 35.000 de oameni, având în vedere dimensiunea redusă a diviziei pe care a condus-o Wray la Departamentul de Justitie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22