Comey (FBI): Trump i-a cerut sa inchida ancheta legata de implicarea rusilor in alegeri

E.b. | 08.06.2017

James Comey, fostul director al FBI, a confirmat ca presedintele american, Donald Trump, i-a cerut sa abandoneze ancheta asupra fostului consilier prezidential pe probleme de securitate nationala Michael Flynn.

Pe aceeași temă

 
 
James Comey​ a facut anuntul intr-o postare facuta miercuri pe Internet, citata de AFP si Reuters.

 

Michael Flynn este implicat in cazul amestecului Moscovei in alegerile prezidentiale din SUA.

 

Povestind o intalnire privata, pe 14 februarie, in Biroul Oval, Comey scrie ca Trump i-a vorbit despre ancheta cu privire la Michael Flynn si i-a spus: "sper ca veti putea sa gasiti o modalitate de abandonare a acesteia, de a-l lasa in pace pe Flynn. Este un om bun".

 

Potrivit lui Comey, aceasta cerere privea orice investigatie referitoare la "false declaratii ale domnului Flynn cu privire la conversatiile sale cu ambasadorul rus, in decembrie", si nu ancheta mai larga cu privire la o eventuala complicitate intre Rusia si echipa de campanie a republicanului.

 

"Era totodata foarte ingrijorator, dat fiind rolul FBI de serviciu de investigatii independent", scrie Comey.

 

El povesteste, de asemenea, in detaliu, cina de la Casa Alba, de pe 27 ianuarie, in cursul careia Donald Trump i-ar fi spus "am nevoie de loialitate, ma astept la loialitate".

 

"Nu am miscat, vorbit sau mi-am schimbat expresia fetei", scrie fostul sef al politiei federale, evocand "o tacere jenanta".

 

Iar atunci cand presedintele, la sfarsitul mesei, a reluat problema loialitatii, Comey i-a raspuns ca "va avea intotdeauna onestitate din partea sa", acceptand apoi cererea lui Trump a unei "onestitati loiale".

 

Aceasta declaratie scrisa - de sapte pagini - a fost publicata de Comisia pentru Informatii din cadrul Senatului, in contextul in care fostul director al FBI urmeaza sa fie audiat public joi dimineata (ora locala).

 

El a confirmat, de asemenea, ca a consemnat in note continutul conversatiilor sale cu presedintele american, asa cum au dezvaluit mai multe publicatii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22