Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Hilde Brandl (PNL), către Dragnea: Grande papá, nu poţi redistribui azi bogăţia de mâine
E.B. - - - -
2017-06-08
Actualitate Interna
0

Hilde Brandl, preşedintele Organizaţiei oamenilor de afaceri din PNL, îi transmite lui Liviu Dragnea, liderului PSD, căruia i se adresează cu ”grande papá”, că eşecul legii salarizării unitare este în final eşecul modelului socialist cu care PSD a câştigat alegerile.

 

Ea spune că  nu se poate redistribui azi bogăţia de mâine.

 

Singura idee din programul de guvernare a fost aceea de a redistribui astăzi o bogăţie iluzorie pe care românii o vor produce, teoretic, în viitor. Cantitatea de bogăţie produsă astăzi în România nu poate susţine însă toate măsurile din legea salarizării unitare, aşa că singura strategie a majorităţii socialiste este de a forţa creşteri de cheltuieli, pe baza unor împrumuturi făcute astăzi dar care urmează a fi plătite de generaţiile următoare. Ca o dovadă că nu avem astăzi aceşti bani, este nivelul deficitului, pe care instituţiile financiare europene estimează că în acest an va depăşi 3% din PIB”, scrie Hilde Brandl într-un comunicat de presă, conform News.ro.

 

Ea arată că, în România, investiţiile sunt la cel mai scăzut nivel de la începutul crizei economice, ceea ce, în opinia sa, demonstrează că guvernanţii nu se gândesc deloc la viitor, ci doar la interesul politic pe termen scurt.

 

”Acesta nu este însă un model de dezvoltare sustenabil, ci un model care ne asigură, mai devreme sau mai târziu, falimentul economic. Guvernanţii trebuie să înţeleagă, mai devreme sau mai târziu, că drumul pe care duc economia naţională este unul greşit. Dacă nu mă cred, să facă în această vară o mică vizită în Venezuela, vecina Braziliei, ţara atât de dragă socialiştilor români. Vor vedea acolo că şi grande papá Chavez a început la fel”, conchide preşedintele organizaţiei oamenilor de afaceri din PNL.

 

Hilde Brandl a candidat la alegerile parlamentare din 2016 pentru un post de senator de Bucureşti din partea PNL, dar nu a reuşit să ajungă în Legislativ.

 

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de Lege a salarizării, cu 188 de voturi ”pentru”, 28 de voturi ”împotrivă” şi 47 de abţineri.

TAGS : Dragnea salarii Hilde Brandl PNL grande papá esec model socialist salarizare unitara
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
848
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22